Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8770233 www.bgdnes.bg

Затрупаният в "Железница" Спас се подобрява

Оперират му коляното, не мисли за изписване от болницата 

В много по-добро здравословно състояние и извън реанимацията на ВМА вече е 31-годишният работник Спас Димов.
Заедно с двама свои колеги той пострада, след като на 24 юни т.г. рухна част от новостроящия се тунел "Железница" на магистрала "Струма". Димов беше най-тежко пострадалият, като лекарите предупреждаваха, че първите дни след приемането му за лечение са най-критични.
"Важното за него и нас, близките му, е, че вече не е в реанимация. Състоянието на Спас е много по-добро, въпреки че продължават терапиите за изчистването на белите му дробове", обясни пред "България Днес" братовчедът на затрупания работник Кирил Огненски. Спас е успял вече да се види и с близките си, които са се успокоили, че най-страшното е минало.
Но работникът не мисли за изписване от столичната болницата и още известно време ще остане за лечение. Причината е, че му предстои операция на колянната става, тъй като кракът му е тежко пострадал при рухването на скална маса, която е била с тегло около 12 тона.
След инцидента младият мъж беше приет в болницата в Благоевград с 3 счупени ребра, контузии на белия дроб и пневмоторакс (наличие на въздух или друг газ в междуплевралното пространство). По предложения на началника на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски Спас беше транспортиран в столичната болница, където да получи най-доброто лечение, и добрите новини вече са налице. Възстановяват се и неговите колеги, които се разминаха с по-леки наранявания след рухването.
Проверка трябва да установи причините за инцидента и дали има човешка грешка, или проблемът е падналите валежи в дните преди рухването.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама