Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8770236 www.bgdnes.bg

Джендър възпя Боил Банов, Каракачанов и Мая Манолова

Анджелика Съмър пее срещу неизплатените помощи за артистите

"Мили мой Боил
Паричките си скрил
Мили мой Боил
Ставаш за резил"


С този рефрен започва кратко и мелодично парче, посветено на министъра на културата.
"Песен за Боил Банов" е изпълнена от 31-годишния Иван, който се представя с артистичния псевдоним Анджелика Съмър. Афектиран от ситуацията с неизплатените стипендии на независимите артисти, той решава да напише песен за несправедливостта от страна на екипа на министър Банов. Иван казва за себе си, че понякога се чувства момиче, друг път момче, а трети път е смесица от двата пола. Макар от известно време да живее в Кьолн, Анджелика Съмър следи изкъсо политическата ситуация в родината. Освен в песента той често отправя публични критики към министъра на културата, като в едно свое интервю заявява:
"Честно казано, всяка една драг кралица в България би била десет пъти по-почтен, честен и доста по-стилно облечен министър на културата от този, с който сме прокълнати в момента."
Анджелика заявява открито с песента си, че Боил Банов е приготвил карамфил за независимите артисти в България. "България Днес" потърси за коментар Министерство на културата, откъдето отговориха, че не знаят за песента, но министърът ще я чуе с удоволствие..
Освен Банов критика с песен отнасят и ексомбудсманът Мая Манолов, и военният министър Красимир Каракачанов. Последният е оприличен на караконджул в "песен за ВМРО, ширещия се нацизъм и расизъм в България", както самият автор я определя.


"Кара Кара Караа Каракачанка на Владо Путин почетна държанка. И ако е малък инструмента ползвай дулото на танка за момента", гласи рефрен, посветен на министъра на отбраната.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама