Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8778275 www.bgdnes.bg

Вижте Бойко от тел


Доктор по икономика ни смайва с жица

Премиерът е изложен редом до Тръмп и Наполеон

Надя Панкова

Премиер от тел. Само под такава форма не се бе появявал премиерът Бойко Борисов. След като бе изографисан върху капаци на коли, получи паметник и дори стана на татуировка, премиерът вече грее и като иновативна скулптура от тел. Авторът е познатият доктор по икономика Момчил Григоров, който изложи творбата си заедно с още десетки свои скулптури преди броени дни в "Къщата на София".


Редом до теления Бойко Борисов стоят и изваяните от металната жица образи на Наполеон Бонапарт, Сюлейман Паша и дори Доналд Тръмп. Изложбата "Ефирна реалност" събра очите на елита на София, като дори лично кметът на район "Лозенец" Константин Павлов и общинската съветничка Яна Тодоранова отидоха да зърнат теления Бойко. И да се възхитят на таланта на автора Момчил Григоров.

Реклама

Освен Тръмп той е изваял и архиврага му Владимир Путин, а до тях от тел и с артистични черти са наредени и Лудвиг ван Бетовен, Айнщайн, животни, цели статуи, както и кралица Гуиневир. "Истината е, че кралица Гуиневир не е изневерявала на ревнивия крал Артур с Ланселот. И да е искала, не е могла. Кралят взимал сериозни предпазни мерки", пише под статуята на Гуиневир, която представлява жена с девствен колан с катинар - всичко от ефирна тел.


Григоров пък избрал да изложи творбите си в къщата, тъй като и тя е с ексцентрична и стара история. "Първото лице, което направих, всъщност беше на Бетовен, това ми беше и идеята. Няма причина Бойко Борисов като политик да присъства в изложбата или Путин, просто докато си мачкаш телта, започваш да виждаш как се образува лице, чиито черти напомнят на някого. Това е и първата ми изложба, самоук творец съм, но съм гледал много творци как работят. По време на извънредното положение реших да се посветя на това", разказа за "България Днес" Григоров. Теления Бойко и останалата част от експозицията всеки може да разгледа до сряда, допълни още творецът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама