Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8780702 www.bgdnes.bg

Треньорът на женската борба Петър Касабов: Имахме нужда от цел

През последните години женският национален отбор по борба засрамва със своите успехи мъжките формации в свободния и класическия стил. Старши треньорът на тима Петър Касабов е известен със своята взискателност. Той отново събра момичетата за следващото голямо предизвикателство.

- Г-н Касабов, как приеха националките новината, че ще има световно първенство през декември?

Реклама

- Имахме нужда от цел. Новината беше добра. Направихме страхотен лагер на Белмекен. Всички бяха изключителни и постигнаха добра база. Вече трета седмица сме в София. Загубихме някои от постигнатите неща на първия лагер. Ще планираме участие на поне един турнир преди световното първенство. Важно е да видим какво трябва да оправим.

- Как се отрази дългата пауза заради пандемията?

- Почивката дойде много добре. Имахме нужда напрежението да спадне. Преди все отивахме от състезание на състезание и момичетата не можеха да се зарадват на успехите и да ги оценят.

- Сезонът беше спрян точно преди олимпийската квалификация. Колко готови бяха боркините за нея?

- Всяко зло за добро. Бяха подготвени, но, от друга страна, имаше напрежение. Паузата им помогна да се възстановят физически и психически. Сега са с огромно желание. Настроени са. Най-важното е да не изпуснем натрупаната енергия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама