Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8782465 www.bgdnes.bg

Буря с порой над София, удари и градушка, улици-реки, метрото наводнено (Видео+снимки)

Силна буря се разрази тази вечер над София. Пороен дъжд превърна улиците на столицата в реки. В много райони бе прекъснато електрозахранването.

Гръмотевици трещяха над София, светкавици раздираха небето.

В някои части на града е имало градушка. Ледените зърна са били с големината на лешник, съобщиха читатели.

Реклама

Дъждовете предизвикаха наводнения в много части на столицата. Метрото на НДК е пълно с вода, както и подлезът на Орлов мост.

Перловската река излезе извън коритото си, а бул. "Евлоги Георгиев" се превърна в река.

Има закъсали коли под моста на бул. "България" и околовръстното. Наводнено е и околовръстното на кръговото за "Драгалевци".

Всички екипи на пожарната и аварийното звено на общината работят по сигнали за наводнени обекти и завирявания от силната буря над София.

До 22.30 ч са получени над 65 сигнала за завирявания, наводнени имоти и обекти в районите „Триадица“, „Красно село“, „Витоша“, „Люлин“ и др..Получен е сигнал за паднал гръм на търговски обект на бул.“България“, което е причинило наводняването му.

Реклама

Временно е спряно движението по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” в района на Военна академия заради излизане на Перловска река от коритото й, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Екипи на ЧЕЗ работят за отстраняването на аварии по електропреносната мрежа в районите „Триадица“, „Слатина“ и др.

Затруднено е преминаването в ниските части на града. Затворен за движение е транспортният тунел на НДК. В момента е променен маршрутът на трамваите по линии 11 и 12, които се движат до метростанция „Хан Кубрат“. Тролейбусите от линия 2 и 9 в посока кв.“Борово“ се движат през ул.“Григор Начевич“.

На отделни метростанции по време на бурята влезе вода през входовете, която в момента се почиства. Движението на метрото не е спирало. По време на бурята бяха променени маршрутите на трамваи №1, 6, 7 и 10. В момента е променен маршрутът на трамваите по линии 11 и 12, които се движат до метростанция „Хан Кубрат“.

Временно с прекъснато електричество на части от “Хаджи Димитър”, “Хладилника”, “Кръстова вада”, “Манастирски ливади”, “Св. Троица” и др. Екипи на ЧЕЗ работят по отрасняване на авариите.

Затруднения на движението имаше на бул.“България“, както и на бул. „Цар Борис III“ и бул. „Никола Петков“ в посока кв. "Княжево", където трамваите от линии 4, 5 и 11 ще въртят на бул.“Никола Петков“.

Насочени бяха аварийните екипи на „Столичен електротранспорт“.

Очаква се и утре времето в София да е лошо, с дъждове.

 

                                                                                                                   

Реклама
Реклама
Реклама