Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8782719 www.bgdnes.bg

Паметна плоча за Стоянка, Калоянчев и Нейчо Попов

Поставят я следващия понеделник на блока, в който живяха

Плоча в памет на Стоянка Мутафова, Георги Калоянчев и Нейчо Попов ще бъде поставена на блока, в който тримата живяха. Очаква се тържественото й откриване да е следващия понеделник, а основната движеща сила по проекта е дъщерята на Стоянка - Муки.
"Всеки ден ще гледам Стоянка и Калата на блока ни. Ще си спомням с любов за хубавото време, когато бяха живи - майка ми, Калоянчев и Нейчо Попов."
Това сподели Мария Грубешлиева, която на 13 юли, рождения ден на пастрока си, ще присъства на поставянето на паметна плоча на кооперацията, в която живяха тримата великолепни актьори.
"Много ми е емоционално всичко. Нейчо щеше да навърши 96 на 13 юли и ние много обичахме тази дата с майка ми. Всеки ден си плача за нея", сподели емоционално Муки. И допълни, че това лято има и още едно хубаво събитие, свързано със славната й родителка - излизането на ново допълнено издание на биографичния й том - "Добър вечер, столетие мое". "Включени са още 32 страници в книгата, на която аз съм автор. Спомени за мама разказват Лили Иванова, Таня Лолова, Йорданка Христова и други големи имена от българската сцена", уточни Грубешлиева.

В книгата примата на родната естрада разказва най-съкровените си спомени с великата ни актриса Стоянка Мутафова. Пред Муки певицата споделя, че винаги ще помни началото на кариерата си, когато е пътувала със Стояна и Парцалев, а Мутафова често й правила забележки да си слага високи токчета на сцената. Именно от нея Иванова се е научила да носи елегантни обувки и до ден днешен.

Реклама


Преди месец Муки потърси във фейсбук добър архитект, което породи спекулации, че ще строи къща. "Спрете да пишете глупости, уважаеми журналисти. Няма да строя къща. Търсих архитект за паметната плоча на майка ми, Нейчо Попов и Георги Калоянчев, която скоро ще е факт", изрази негодуванието си Грубешлиева.


На 6 юни се навърши половин година от смъртта на Стояна, а Муки трогна мрежата с послание. "Най-тъжните шест месеца в живота ми!", написа писателката и качи некролога на великата си майка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама