Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8784299 www.bgdnes.bg

500 000 евро за Везенков в "Олимпиакос"

Българският национал Александър Везенков преподписа с гръцкия баскетболен гранд "Олимпиакос" и ще получава по 500 000 евро на година.
Данните за заплатата на крилото са неофициални. Новият договор на Везенков (25) е за два сезона до лятото на 2022 г.
Задържането на Везенков, който играе в "Олимпиакос" през последните два сезона, бе един от приоритетите на старши треньора на гръцкия клуб Йоргос Барцокас. Българинът записа серия от силни мачове в Евролигата в началото на календарната година, преди кампанията в най-силния баскетболен турнир в Европа да бъде прекратена предсрочно заради пандемията от коронавирус.
През сезон 2019/2020 Везенков постигна по 7,1 точки и 2,0 борби при 54,4 процента успешна стрелба от игра средно на мач в Евролигата. Тази успеваемост идва при малко по-малко от 14 минути на двубой.
Още преди да подпише новият си договор с "Олимпиакос", Везенков намекна че се чувства отлично в отбора.
"Работил съм с треньора Йоргос Барцокас в "Барселона" - казва баскетболистът в интервю за Нова телевизия през май. - Той знае какво мога да дам, аз знам какво той иска. Това допринася да се чувствам по-освободен, да играя малко повече. Всичко се получаваше добре през последните три месеца. Винаги трябва да си готов, винаги трябва да работиш. Аз не съм спирал да се трудя. Правя го всеки ден и чакам своя шанс. Показах, че мога да играя на високо ниво и се радвам, че това стана в "Олимпиакос". Познавам добре всички в тима и се чувствам добре с треньора. Това е много важно и вярвам, че успехите тепърва предстоят."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама