Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8785624 www.bgdnes.bg

Защо да включим в тренировките си ластици за фитнес и масажори?

Ластиците за тренировка са чудесни за онези, които искат да спортуват у дома или на открито. Тези спортни аксесоари са страхотно допълнение към ежедневните Ви тренировки. Ползите от упражненията с тях са много, включително удобство, безопасност и ефективност. Колкото повече разберете за предимствата на ластиците за тренировки, толкова повече ще бъдете мотивирани да ги добавите към собствения си домашен фитнес.

На пазара се предлагат разнообразни модели с различна дебелина, която определя съпротивлението на ластика и съответно трудността на упражненията.

Кои са основните предимства на упражненията с ластик за фитнес?

Тренировка за цялото тяло

Има много причини да се сдобиете с ластик за тренировка от Спортен склад БГ. Упражненията, които може да изпълнявате с него, Ви позволяват да тренирате почти всяка основна мускулна група в тялото Ви. Благодарение на тях ще се стегнете, ще се тонизирате и ще се отървете от излишните килограми. Също така ще увеличите своята сила и издръжливост.

Лесни са за съхранение и заемат малко място

Когато нямате много голямо пространство за домашен фитнес, ластиците за тренировка са чудесен вариант, защото заемат малко място. Можете да ги окачите на кука, след като приключите тренировката си или да ги навиете за съхранение в кутия или чекмедже.

Може да тренирате навсякъде

Тъй като са толкова малки и лесно преносими, ластиците за фитнес са чудесен начин да направите своята тренировка, дори когато предприемете пътуване. Има толкова много упражнения за съпротива, които лесно могат да се изпълняват в хотелската стая или навън.

Още едно компактно и много ефективно фитнес съоръжение е масажорът. Той е важна и задължителна част както за всяка зала, така и за Вашия домашен фитнес.

Кои са предимствата от използването на масажор?

Разнообразието от модели масажори, които се предлагат на пазара, е огромно. Може да избирате между виброколани, вибротренажори, ръчни масажори или други различни модели масажори. Всичко зависи от Вашите желания и резултатите, които искате да постигнете.

Стягане и отслабване

Използването на масажор, съчетано с правилната диета ще Ви помогне да постигнете желаното тегло и да оформите цялото тяло. Тренировките, особено с вибротренажори, също така увеличават метаболизма Ви, което води до загуба на излишните килограми.

Повишен баланс, гъвкавост и координация

По време на традиционните упражнения мускулите се свиват 1-2 пъти в секунда, а когато използвате масажор – между 30 и 50 пъти. Освен това обхватът на движението на тялото Ви ще бъде много по-голям в сравнение с това, което може да постигне статичното разтягане. С течение на времето ще забележите, че балансът, координацията, стойката и гъвкавостта Ви са се подобрили. Ще се чувствате по-здрави и стегнати.

Подобрен имунитет и кръвен поток

Тъй като мускулите Ви многократно се свиват и отпускат, кръвообращението в тялото Ви се увеличава. Увеличеният приток на кръв гарантира, че мускулите Ви се снабдяват с кислород, което ускорява процеса на възстановяване и подмладява организма.

Реклама
Реклама
Реклама