Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8786316 www.bgdnes.bg

Таня Лолова: Отхвърлете този бацил, пък бил той и коронован!

Великата актриса пя, танцува и рецитира на премиерата на книгата си

Голямата Татяна Лолова пя, танцува и рецитира на премиерата на книгата "Дневници и делници" на журналиста и продуцент Георги Тошев в кино "Кабана" пред погледа на десетки фенове на актрисата.
"Мили хора, отхвърлете всичко, което ви дразни, пък било то и бацил, пък бил той и коронован", с усмивка започна Таня, а публиката избухна в аплодисменти. После, хващайки с ръка синьо-сивата си рокличка, 86-годишната актриса затанцува в стъпки "две напред, една назад" и запя една от любимите си песни.


"И ето летя като облаче бяло, такова едно без душа и без тяло! И ето дойде й до гуша, душата ми вече не ще да ме слуша, дотук съм ми вика, животът е кратък, а ти както знаеш я карай нататък", извиси глас Таня, а голяма част от феновете й вече бяха разплакани от умиление. После актрисата седна срещу Георги Тошев и заразказва спомените си.
"Пиша от малка. Записвам всичко, което трябва да направя.

Реклама

Предпочитам с молив. Така подреждам мисли, дни, задачи. Мечтаех да водя дневник през целия си живот. Да записвам всеки ден случки и преживявания. Не успях. Животът се случваше по-бързо от намеренията и мечтите ми", сподели Лолова, след което прочете глави от книгата си, а най-емоционално сподели спомена си за Стоянка Мутафова. "В нея бяха събрани великолепието и ерудитът, веселието на панаира и свободата на гамена от софийските улици. Лудото дете, сексапилната жена. Познавам я от 60 години. Играла съм с нея много. Стоянка е част от мен и аз съм част от нея, но тя е чешит, уникална, яка, буйна, нежна, тя е Стояна. Бъркат ни често с нея. Бъркат имената ни. Знаят, че сме различни персони, но сме смешни артистки. Няма значение кой как се казва. Ето, на луда мода е селфито. Застават до теб и се снимат гушнати за фейсбуците си. Питам ги, защо съм им? Не ме знаят, не са ме гледали, видели са ме само по телевизията. Ъъъъь, ние вас ви познаваме! Е? Коя съм? Вие сте Стоянка Мутафова. Е, не съм. Аз съм Таня Лолова. Няма значение. Стояно, омръзна ми да ме бъркат с теб! Таньо, и мен ме бъркат с теб. А преди години наблизо до един такъв разговор до нас стоеше Константин Коцев. Малкият Пацо - голям артист. Той пък беше завършил право преди ВИТИЗ. Тихо промърморва: "Много важно, и мен ме бъркат с вас", разказа Лолова през смях, а после със сълзи на очи, без музика, изпя пасаж от роля, която двете със Стоянка много обичали. "Стояноооо, Стояноооо. Искам да кажа, че ние никога в театър с нея не сме играли една и съща роля. И никога не сме се карали. Това е положението. Можеше ли двата полюса - Северният и Южният, да се съберат на Екватора, обгръщащ малката ни крехка земя? Не знам. Едва ли. Май не. Стояноооо!", допълни Лолова, преглъщайки сълзите си.


В края на представянето голямата ни актриса покани приятелите си на автограф, като обясни, че няма да пропусне лятото и съвсем скоро заминава за Лозенец. "Ще взема цялата чета с мен", пошегува се актрисата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама