Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8787961 www.bgdnes.bg

400 бона за Къци

Националният филмов център му отпусна субсидия за филма "Добри родители"

Къци Вапцаров ще дебютира като режисьор с подкрепата на държавата. Той ще застане пред камерата на предстоящия пълнометражен филм "Добри родители", на който е и сценарист.
Къци мина през голямото сито на комисията за игрално кино към Националния филмов център и спечели субсидия, която ще е малко повече от 400 000 лева. Участникът във "ВИП брадър" е единственият спечелил кандидат, а орязани са Владимир Зарев, Иля Велчев, Димитър Коцев - Шошо, Светослав Овчаров, Яна Титова, както и Мариан Вълев - Куката, който представил филма си "Чалга".


"Разбира се, че съм щастлив, но за филма ще са необходими още средства, търся си спонсори", сподели шоуменът. Според близки до него Къци смятал в лентата да включи и някое от децата си, тъй като сюжетът не бил много далечен от семейното възпитание и ценности
За пълнометражни филми, чийто бюджет е над 600 000 лева, са одобрени два проекта - за "Стадото" на Милко Лазаров, нашумял с великолепния "Ага", и "Ало" на Стефан Командарев.


Подкрепа за развитие на сценарий ще получат няколко филмови проекта, които общо възлизат на 150 000 лева – адаптацията по романа на Рене Карабаш "Остайница", която ще бъде заснета от Костадин Бонев, "Инвалид" на Калин Терзийски и продуцента Силвестър Силвестров и "Без крила" на Ники Илиев и Башар Рахал, които са и продуценти. Както вчера "България Днес" писа, пари за финансиране на 25-минутна екранизация за нашумелия си разказ "Кръв от къртица" ще вземе и писателката Здравка Евтимова. Режисьор и сценарист на късометражната лента ще бъде дъщерята на покойния режисьор Методи Андонов - Милена Андонова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама