Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8788912 www.bgdnes.bg

Брендо издаде мемоарите си в чужбина

Международен дебют като писател тихомълком е направил Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Напук на трите си присъди и издирването от Интерпол, кокаиновият крал успява да преведе на английски и да издаде автобиографията си "Съзирам душата на България". Произведението вече се предлага в специализирани сайтове за книги из цял свят. Срещу 10 долара всеки ценител от Англия, САЩ, Австралия и десетки други страни може преспокойно да се сдобие с трансцеденталната философска творба на наркотрафиканта.
За консервативните читатели книгата се предлага на хартия, има и опция в електронен вариант. Като притежател на правата на корицата е посочено издателство Royal's Book Collection, собственост на брата на Брендо - Симо Карайчев.
Творбата на Брендо може да бъде открита в десетки сайтове в цял свят. Любопитно е, че в част от тях книгата се предлага от профил с име Евелин Банев, като съществува възможност да бъдат задавани въпроси на автора. От информацията в тях става ясно, че философските разсъждения на Брендо за смисъла на живота са намерели доста читатели. Част от тях оценяват с максималните пет звезди труда на наркобоса. Други пък директно изказват възхищението си от съдържанието и дори призовават и окуражават автора да продължи с изявите си на литературният фронт.


Произведението на Брендо предизвиква интереса и на популярен блогър и литературен критик от Индия. В своята публикация експертът дава много висока оценка на философските прозрения на автора, добити през изпъстрения му с премеждия живот на мафиот.
В анотацията си Банев не крие предишната си биография. Той изрично посочва, че написал книгата си в ареста.
"Вълните на живота ми ме изхвърлиха на най-необитаваното и пусто място", започва предговора си новоизлюпеният писател, намеквайки, че това тъй пусто място е зад стените на затвора.
"Преживях най-дългите дни и нощи в живота си, докато настъпи моментът, в който съзрях душата на лотоса", продължава той.
Самата автобиография е написана през думите и преживяванията на измисленият герой Макс, който има присъди за наркотрафик в няколко държави. Самият лирически герой израства в бедност, но внезапно забогатял и на младини започнал да води разгулен живот. Избрал да живее в България, въпреки че познавал прекрасно Хималаите, Чили и Перу. Макар и забогатял от търговията с дрога, Макс избира да остане в родината си заради възможността да се слее с космическата хармония през енергийните центрове като Мадарския конник, Кръстова гора, Перперикон и т.н.
Същинското духовно прераждане на автора започва, след като изтърпява 20-годишна присъда. Зад решетките Брендо-Макс получава просветление и се увлича по източните философии. Излизайки на свобода, авторът се среща със своите две дъщери и внучка, на които разказва за духовните си прозрения и претърпяната метафизическа трансформация, чрез която се изкачва в едно по-висше измерение.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама