Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8788923 www.bgdnes.bg

Шофьори дирят табелите си след пороя

Десетки обяви за намерени стотици регистрационни номера на коли се появиха в социалните мрежи. Това стана след страхотния порой, който се изсипа над София в понеделник вечерта. Улиците на много столични квартали се превърнаха в пълноводни реки, по които се носеха дори тежки коли. Много от автомобилите са останали без табели, които са отплавали по течението и в крайна сметка са акостирали някъде.

Мъже и жени изравят от тинята останали след отдръпналата се вода табели и след това публикуват съобщения къде да си ги търсят собствениците. Различни фейсбук групи, в които основно си комуникират столични шофьори, са буквално залети със снимки на регистрации. Някои ги прибират в дома или в колата си и след това чакат номерът да бъде потърсен. Други ги окачват на видими места, където да бъдат разпознати от собственика. Оградата на новострояща се детска градина в "Овча купел" се е превърнала в стена за обяви - хората от района, намерили регистрационни табели, ги окачват на ламарините.

Реклама

Покрай диренето се появиха и различни казуси, които софиянци трябваше да решават.
"Здравейте, издирваме номера: СВ3492МХ, и СВ2673МХ. Последният, СВ2673МХ, е бил намерен от едно момче, но е бил взет от полицаи след това снощи при рутинна проверка на това момче, спрели са го с колата и са ги взели, за да не ставали злоупотреби... казали са му след това, че номерът ще отиде в КАТ, да се търси от там... оказва се, че не е там.... 2 часа висене по опашки и търсене и накрая от КАТ казаха, че няма такъв номер при тях... Идеи? Какво да правим в такъв случай? Момчето е било спряно в района на гара Подуяне, кое районно отговаря за района - 5-о, 1-во...??? Да го търсим по районните ли...?", запита Стоян Иванов в групата "Изгубени/намерени регистрационни номера".

В крайна сметка се оказва, че търсеният номер е стигнал до КАТ и от там дори се обадили на човека да дойде да си го прибере.
Както обикновено, народното творчество се развихри след стихията и драмите на шофьорите след пороя родиха различни майтапи.

"Твоите номера край нямат", шегува се мъж с човек, който е публикувал доста снимки на намерени табели.

"Който не си закове първия номер от КАТ, ще си закове втория", пък заключава друг в стил народна мъдрост.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама