Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/8796692 www.bgdnes.bg

Тончо Токмакчиев: Може да седнем да говорим със Слави

Тончо Токмакчиев изненадващо за мнозина се появи по 7/8 ТВ на Слави Трифонов в сряда вечер. Комикът гостува във "Вечерта на Бенда". Предаването бе посветено на един от първите албуми на "Ку-ку бенд". В него дейно участие взима и Токмакчиев. Сред шеги и спомени той изпя три от песните, сред които и големият хит Sweet chalga in time ("Стар крадец си, тате"). Пред "България Днес" актьорът разкри какви чувства е породило в него събирането с музикантите.

- Г-н Токмакчиев, какво означава за вас да се съберете с "Ку-ку бенд" след толкова години?

Реклама

- Беше много приятно. Споделихме хубави спомени. Емоционално преживяване. Бяхме два дни заедно - репетирахме, разказвахме си разни интересни спомени и се смяхме.

- Бяхте заедно за първи път от 23 години.

 - Да, толкова. От 1997 година. Тогава беше т. нар. разделяне на "Каналето".

- Отстрани изглеждаше, че спойката между вас и музикантите не се е развалила?

- Не е важно колко време си бил разделен, а генезисът на създаването. Нещата, които си направил. След като с Камен, Мартина и всички други напуснахме, вече нямаше такъв тип актьори, които правеха песни и т.н. Стана по друг начин предаването. Като си говорехме, те имат 23 албума. "Рома ТВ" беше третият. После още три направихме заедно. Не е важно колко време сме били разделени, а че заедно сме се изградили. Бяхме в една много силна симбиоза. По време на участието ми в предаването се чувствах така, все едно, че до вчера съм бил заедно с тях. Като изключим физическите промени, които са настъпили (смее се).

- Изглеждахте все едно не сте се разделяли?

- То такова си беше настроението. Отидохме и започнаха пак същите майтапи. А, у, моите неща стават най-хубаво, хаха, тралала. Всичко това са майтапи, които си вървяха в продължение на години.

- Предполагам, че към тях спада и въпросът на Камен кой е бил най-добрият солист в "Рома ТВ"?

- Да, то е ясно - аз (смее се). Това е въпрос, който те знаят защо го задават. При нас винаги "Кой е?" - Аз! Моите неща станаха най-хубаво". Естествено с чувство за хумор и уважение към всички хора от екипа, с които работихме толкова години. А и те се държаха все едно и аз вчера съм си тръгнал. Влязоха в същия тон. Даже казаха: "То как може пък да няма никаква промяна?". Отговорих им: "Така стават нещата". Причината е, че с никой не съм се карал, с никой нищо не съм делил. Тук няма екзистенциални драми.

Реклама

- Много години се говори, че е имало скандали, драми между вас.

- Глупости! Няма такова нещо. Имаше други неща, за които вече толкова е говорено, че не ми се връща. След толкова време няма значение. Кой го интересува?

- Имаше много коментари в социалните мрежи след гостуването ви. Дори хората споделяха, че събота вечер в 7/8 ТВ е свободна за "Каналето" или "Шоуто на Канала". Вие отворен ли сте към такава идея?

- Това не е въпрос към мен, а към собствениците и хората в тази телевизия. Въпрос на коментари. Всичко е възможно да се направи. Какво пишат в социалните мрежи?

- Коментарите наистина са много позитивни. Хората се радват на събирането ви.

- И нямаше хейтъри? Не може да бъде! Как може без хейт! Това значи не са били българи тези.

- Може ситуацията, в която всички се намираме, да ни направи по-добри хора?

- Едва ли. Иска ни се, но дали е така? По-скоро не. Аз съм за, но в същото време да не мислим, че нещо кой знае какво е станало. Иначе гостуването ми беше суперприятно. Радвам се, че ги видях, че всички са живи и здрави, в страхотна форма. Наистина са невероятни музиканти, професионалисти. Винаги сме работили така. Те знаят моите възможности и качества и въобще не се учудват. Не отивам някъде да се доказвам, нито те на мен. Ние сме си били като една ръкавица.

- Това беше ли едно връщане към онези времена?

- Въпросът е, че имаме лека промяна. Трябва да отслабнем (смее се). Не, добре сме. Срещата в сряда във "Вечерта на Бенда" и преживяването беше много хубаво. Радвам се, че хората са останали с добро впечатление. Това показва, че при нас преди години не е било случайна история. Беше си много дълбоко развито сътрудничество, общ контакт, допълване във всички неща през годините. Ние бяхме апостолите. Първите, които показахме, че "Ку-ку бенд" са големи музиканти. После те доказаха през годините, че е така. Но ние бяхме първите. След това нещата бяха по друг начин. То трудно може да се съберат такъв тип екип от актьори в подобна активност. Не че искам да обидя колеги. А относно другите неща, там си има хора. Всичко е въпрос на разговори. Ако някой иска, може да седнем да говорим. Като чуя някой да казва "аз никога"... Няма такова нещо в живота.

- В театъра как стоят нещата след връщането на част от мерките?

- Падат представления. Имам две, които паднаха. Какво да направим? Каквото за всички турци, такова и за гол Хасан. Няма проблем. Такава е ситуацията. Каквото кажат, това правим. Нямаме кой знае какъв избор. Надявам се да отминава този вирус. На мен не ми се коментира, защото станахме всички вирусолози и епидемиолози. Още нещо, от което разбираме всички, след футбола и политиката. Все пак българите са най.

- След като нямате представления, това означава ли време за почивка?

- Не, аз съм се ангажирал с един много приятен проект. Правим ситком и дори заснехме пилотния епизод, но за него тепърва има време да се говори.

Реклама
Реклама
Реклама