Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8799202 www.bgdnes.bg

Ще има ли днес сблъсъци в парк "Росенец" край резиденцията на Доган?

Десетки вече са в парк "Росенец" за масовото ходене на охраняемия плаж

Десетки вече се събират в парк "Росенец", предаде БНР от Бургас. Там след 11 часа трябва да се състои масово ходене на охраняемия плаж до почивния комплекс, свързан с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Към плажа се придвижват и привърженици на "Да, България", които организират масовото плажуване, но и симпатизанти на ДПС, които се готвят да защитават Доган от натрапници.

Лидерът на ДПС каза снощи пред бТВ, че се надява масово плажуване до неговото имение днес да не доведе до ескалации и сблъсъци. 

Реклама

Повод за инициативата, организирана във фейсбук, е инцидентът, при който бившият министър на правосъдието Христо Иванов и двама представители на партията „Да, България“ не бяха допуснати до морския бряг от служители на НСО, които охраняват района.

Четири автобуса вече са паркирали в събота по пътя. Те са с регистрации от Силистра, Пазарджик и Търговище. Десетки са вече и автомобилите, които в ранните сутрешни часове са се предвижили към Отманли. Те са предимно с регистрации от Пазарджик и Кърджали.

Припомяме, че снощи в района на парк „Росенец“ пристигна автобус, пълен с млади мъже, симпатизанти на ДПС. Те разказаха, че са организирани от кмета на община Гърмен, Феим Иса, който също се оказа на мястото.

Младите мъже от Гърмен, които, както те казват са дошли на екскурзия в Росенец, са настанени в почивна станция, която е на около километър от протеста, който ще се състои утре.

Туристи от Айтос споделят пред БНР, че са дошли да се къпят, а не да се включват в организирания протест.

На място има служители на реда.

Реклама

По-рано Ивайло Мирчев от "Да, България" сподели, че десетки са заявките за участие в организираното масово ходене до охраняемия плаж.

"Със сигурност имаме потвърждение за поне 30 лодки, моторни яхти, джетове и каяци, 2-3 корабчета с по 25-30 човека. Ще тръгнат от Бургас, Созопол, кой откъдето реши. Има стотици заявки за автомобили. За автобуси знаем за организирани пътувания от младежките структури на ДПС."

Припомняме, че бариерата на "Росенец" вече е премахната. Достъпът до брега обаче отново не е възможен, тъй като 300 метра по-надолу е поставена ограда с надпис "Частен имот". Кадрите са направени от бургазлията Митко Иванов. Според очевидци, идеята е обектът да изглежда като строителен.

Вчера тв екипът на бТВ е бил допуснат в "Летнити сараи" на Доган. Там той ги е черпил с чаша кафе и им е показал имението с условие да не снимат него. Малкият кей завършва със синя стъклена пирамида, целта на която е да генерира енергия. Вляво от нея е пясъчната ивица.

Вече е сложена преграда между частния имот и така наречения плаж в парк "Росенец", плажната ивица тук със сигурност няма 200 квадратни метра.

Пълно е със зеленина и рози, за които се грижи лично Ахмед Доган. Той ще остане и днес в сградата. В огромен парник около имението лидерът на ДПС отглежда био краставици и домати. А за сградата и земята твърди, че всичко е законно, закупено от пенсионния фонд на приватизирания Нефтозавод.

Реклама
Реклама
Реклама