Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8801719 www.bgdnes.bg

"Барселона" се отказа от Неймар

Неймар няма да играе в "Барселона" през следващия сезон. В това са категорични медиите в Испания. Каталунският гранд окончателно се е отказал от възможността да си върне бразилската суперзвезда.

Нападателят на "Пари Сен Жермен" има желание да напусне френската столица и отново да заиграе на "Камп Ноу". Очакваше се това лято двата клуба да се разберат и да се стигне но сигурен трансфер, след като преди години "Барса" продаде Неймар за 222 милиона евро.

Реклама

Причината за зациклилата сделка се оказва продължаващата пандемия от коронавирус и финансовите последици от нея. Според вестник "Марка" ръководството на "Барселона" се е отказало от подобен трансфер. В същото време и от "Пари Сен Жермен" също вече нямат никакво намерение да се разделят с един от най-добрите си играчи.

Апетити към Неймар проявяваше и другият голям конкурент за титлата в Испания – "Реал" (М). "Кралският клуб" също засега е изоставил намеренията си да преследва подписа на бразилеца.

"Барселона" все пак може би ще осъществи своята трансферна цел №1 в лицето на Лаутаро Мартинес. От настоящия му клуб "Интер" вече са готови да се разделят с играча за сумата от 90 милиона евро, а не колкото е освобождаващата му клауза - 110 млн. евро. Аржентинецът категорично искал да отиде на "Камп Ноу", където да се събере със своя сънародник Лионел Меси.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама