Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8801741 www.bgdnes.bg

Осакатен "Левски" и през новия сезон

"Левски" ще стартира следващия сезон така, както завършва този - с осакатен отбор. Причината е, че в момента никой не мисли за селекция на "Герена", научи "България Днес".

Повечето тимове вече си осигуриха по няколко нови попълнения. "Сините" имат по-важни неща за решаване - борят се за своето оцеляване. Улисани в търсенето на пари, шефовете в "Левски" начело с мажоритарния собственик Наско Сираков въобще не мислят за нови попълнения. Не се гледат играчи, не се водят преговори за привличане.
Нещо повече - сините чакат оферти за някои от по-силните си играчи. При сносни предложения на "Герена" са готови да се разделят с Холмар Ейолфсон, Станислав Иванов, Паулиньо и Найджъл Робърта, за да закърпят финансовото положение. Изтича договорът на Мартин Райнов. Намеренията са той да бъде задържан, но до преподписване все още не се е стигнало. Водят се преговори за раздяла с Насиру Мухамед и Франко Мазурек.

Реклама

В момента временният треньор Георги Тодоров не успява да сглоби група от 18 човека за мачовете. Ако се стигне до продажби и раздели, и без това малката бройка играчи ще намалее още повече. Някои може да си тръгнат и заради неизплатени заплати.

Така в началото на следващото първенство, което започва на 7 август, "Левски" ще трябва да разчита на не малка бройка юноши за попълването на състава.

Мнозина на "Герена" се надяват на положителна промяна след 17 юли. Тогава е Общото събрание, на което Сираков вече по всички закони ще застане начело на клуба. Ще бъдат избрани нови надзорен и управителен съвет. Акционерите очакват да получат и отговори откъде ще бъдат намерени средства за издръжката на отбора.

Вратарят Николай Михайлов сподели, че бившият треньор Петър Хубчев не го е искал.

"Имам доста неща, които мога да кажа, но не е сега моментът, докато съм футболист на "Левски" - обяви Михайлов младши пред Канал 3. - Мога да кажа само, че след като си изиграл 6 прилични месеца, след като си вратар на националния отбор, след като потенциално си капитан на този тим след оттеглянето на Ивелин Попов, след като дълги години си играл в чужбина, в един момент идват едни хора, които казват, че не те желаят в отбора. Не сме стигали до обяснение. Думите са излишни. След като оставяш отбора в такова пагубно състояние - без ляв и десен бек, централни защитници и халфове, а имаш петима вратари, всичко е ясно."

Стражът смята, че отношението на Хубчев към него е заради баща му.

"Поемам своята вина и критика, но начинът, по който се случиха нещата, беше безобразен - обясни Ники М. - Носих си последствия, без да съм направил нещо. Помните какво се случи с Валери Божинов. Изгониха го като мръсно куче на улицата. Да не споменавам легенда на "Левски", която преди седмица се отказа от футбола (Живко Миланов - б.а.). Той също не беше желан в клуба. Бях разочарован, нормално е да бъда демотивиран. Работя много здраво да се върна там, където ми е мястото. На дневен ред не стои напускането ми. На две-три крачки съм от това да съм в оптимална форма. За мен е важно вече да бъда в групата, да бъда в отбора. Моята идея е от новото първенство да си върна мястото. Знам какво мога и какъв вратар съм. Наско и Тити ми казаха да влизам час по-скоро във форма."

Реклама
Реклама
Реклама