Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8803038 www.bgdnes.bg

Чалгата вдига бунт

Певци и музиканти се събират днес пред Министерския съвет

Направиха ни на маймуни, категоричен е Тони Стораро

Чалгата въстава на бунт! След шествието в събота фолкгилдията готви още по-мащабен протест днес.

По информация на "България Днес" пред Министерския съвет ще се съберат стотици музиканти и певци от цялата страна, които са недоволни срещу затварянето на нощните заведения и дискотеките. Всички те са крайно възмутени от нововъведените мерки. След като отново баровете на закрито са затворени, музиканти и певци остават без работа и едвам свързват двата края.
Изпълнителите планират да затворят центъра на София, а същевременно ще свирят и ще пеят, за да покажат на хората, че няма нищо лошо в това да забавляват.
"Няма да спрем, докато не се чуят исканията ни!" - категорични са музикантите.
Те вече протестираха веднъж, като се включиха в митинга тази събота. Инициатор на първия протест в събота бе Галин. Шествието премина под мотото "Музиката не е вирус".
Младият изпълнител се обръща към всичките си колеги, че е време да предприемат по-сериозни мерки, за да се чуе гласът им. А именно - да се спрат своеволията да правителството и Националния оперативен щаб.
В протеста се включиха редица популярни изпълнители - Фики и Тони Стораро, Емануела, Теди Александрова, Емрах, Бони, Роксана, както и изгряващите звезди Диона, Ариа, Лидия, Десита, Джия и други.
Повечето изпълнители се появиха с маски, за да не се заразят с коварния Ковид-19. Армията от фолкизпълнители направи шествие около Министерския съвет. Към тях се включиха и верни фенове на попфолка в България.
"Направиха ни на маймуни! Взеха ни за мезе! Днес е едно, утре е друго - недоволства пред "България Днес" Тони Стораро. - Уважавам правителството. Но ни имат за палячовци. Мислят, че нашата работа е междинна. Ще останем без пари. И ние сме хора като всички останали. Имаме кредити, храним семейства. Всеки месец идват сметките за ток и вода. Ако не работим, сме обречени на безпаричие. Искаме си правата. Затова ще протестираме. Докато не се чуе гласът ни, ще сме на площада", каза още Стораро.
Според Човека глас не е редно всичко да работи, а нощните заведения да са затворени. Стораро е на мнение, че управляващите трябва да излязат с решение на сериозния проблем, тъй като така обричат десетки в музикалния бранш на фалит.
"Трябва да измислят нещо. Да ни кажат - работите две седмици, след това две седмици почивате. Да има някаква яснота. Не като сега. Когато ни затвориха за три месеца, стояхме и мълчахме. Сега е различно. Молове, ресторанти, театри работят. Каквото е за нас, такова трябва да е й за другите. Само ние сме в неплатен отпуск. Не говоря само за себе си. Целият ни бранш е замрял. Текстописци, озвучители, всички сме без пари, когато нямаме участия. Хората мислят, че сме много богати, ала не е така. За да направим хит, даваме сума ти пари. И като теглим чертата, я сме на плюс, а не. Взимаме хонорари, но се отчитаме. Не работим в сивата икономика", обяснява Стораро.
Тони признава, че той може да не е на всеки протест, ала е сигурен, че младите ще стават все повече и повече на площада.
"В тях е бъдещето. Те няма да се откажат. Искат да направят кариера. Да се докажат. А сега не могат, защото нашата сцена е затворена. Сигурен съм, че докато не се отворят заведенията, те ще бъдат на жълтите павета", сподели още Стораро пред "България Днес".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама