Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/8803182 www.bgdnes.bg

Заразената с коронавирус и под карантина ДесиСлава: Трябва ни финансова помощ

Певицата разбира мерките, но е категорична - браншът трябва да бъде подкрепен

"Не може да ни оставят без никаква финансова помощ!"
С тези думи ДесиСлава изрази безрезервната си подкрепа към всичките си колеги, както и към всички над 150 хил души, заети в бранша,които остават без работа след затварянето на нощните заведения.
Певицата, която преди дни призна, че е болна от коронавирус, застава морално зад гърба на всички свои колеги. Фолкгилдията излиза на протест "Музиката не е вирус", на който ДесиСлава не може да присъства, тъй като е под карантина.
"Ако трябва много дълго време да не се работи в нашия бранш, говоря за изпълнители, диджеи, бармани, сервитьори, смятам, че е редно да бъдем подпомогнати по някакъв начин", споделя певицата с ангелски глас специално за "България Днес".
В разговора ни с една от най-популярните певици у нас тя сподели, че не е сигурна къде се е заразила. В последните седмици е имала десетки участия.
"Хубаво е да има карантина, но би било добре тя да бъде планирана по някакъв начин. Не знам доколко звучи адекватно това, но според мен е вариант. Нека кажат - затваряме за известно време от конкретна дата, за да може всички да бъдем подготвени под някаква форма. Нека има план", споделя изпълнителката на хита "След 1000 жени" пред "България Днес".
"Сметките вървят не само при нас изпълнителите, но и при всички, които работят в сферата нощните заведения. Не говоря за харчене на пари за кеф, а за обикновените, задължителни, ежемесечни разходи, които дори и ние, изпълнителите, имаме" разкрива Деси.
"Няма как да кажа: "Дайте да работим и да се заразяваме масово", но в същото време трябва да бъде измислена алтернатива как могат да бъдат подпомогнати хората. Реално само нашият бранш остава на последно място. Факт е, че дискотеките и клубовете са местата, където се събират най-много хора и е наистина опасно. Трябва да се мисли трезво, но и да бъде помогнато на всички хора, които са заети в бранша" - категорична е певицата.
Относно боледуването си от коронавирус, Деси споделя, че се чувства добре в момента и е изолирана от семейството си. Тестовете на мъжа й Благой Найденов и на двамата й синове Майки и Борис са отрицателни.
"Загуба на вкус и обоняние, както и силно главоболие, това бяха моите симптоми. Чаках си резултатите до 3 през нощта, бях много притеснена. Минах през много различни емоции. Притеснявах се заради това, което съм чувала по новините - интубация, болница, тежко състояние, но съм добре", разказва Деси.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама