Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8804334 www.bgdnes.bg

"Левски" подарява мач на бедно момченце

Малкият Веселин има само една радост - футболиста Станислав Иванов

16-годишната сестричка на детето носи единствените пари у дома

Надя Панкова

Малкият Веселин има една-едничка радост в живота - любовта към футболен клуб "Левски" и своя идол Станислав Иванов. Момченцето няма други поводи за радост, тъй като живее с болните си родители, брат си и 16-годишната си сестричка си. Която единствена издържа семейството, продавайки картини.


Допреди броени дни, когато една от мечтите на Веселин се сбъдва - той получава подарък и лично послание от своя син любимец. С помощта на клуб "Левски" и платформата за помощ на благодетеля Лео Кадели. А скоро го очаква и още по-голям подарък, издаде пред "България Днес" говорителят на ПФК "Левски" Ивайло Йовчев.

Реклама


"Станислав няма как да отиде да види Веселин лично, тъй като все пак има коронавирус, а това е малко дете, и то с болни родители. Просто би било безотговорно. Но сме решили да го поканим на мач на клуба като гост веднага когато това е възможно и така да го зарадваме", издаде бъдещата изненада Йовчев.


Така малкият Веско, който се самоопределя като "луд левскар", ще види не само своя идол на терена, но и целия тим на "Левски". Именно от Йовчев футболистът научил за страстта на момченцето и дълбоко трогнат, зарадвал детето с фланелка на тима, книжки на Гунди и личен автограф. Нападателят честити рождения ден на Веселин и му пожелава да следва своите мечти. "Винаги сме били социално ангажиран клуб и съдбата на това дете много ни трогна, любовта му към клуба и специално към Станислав, който веднага разписа книгата лично", допълва още Йовчев.


Момченцето тръпне да види любимия си отбор на живо, тъй като семейството дори няма телевизор, а с родителите и брат му живеят в нищета.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама