Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8805463 www.bgdnes.bg

Стивън Кинг продаде за екранизация три новели за 3 долара

Американският писател Стивън Кинг е продал правата върху филмовата адаптация на три кратки истории от сборника "If it bleeds", публикуван през април тази година. Цената на всеки от тях обаче е само един долар, съобщава „Дедлайн“.

На основата на произведението „Телефонът на мистър Хариган“ ("Mr. Harrigan’s phone") за приятелството на момче с починал съсед, ще бъде създаден проект за платформата Нетфликс. Продуцент ще бъде Райън Мърфи, а режисьор ще бъде Джон Лий Ханкок, предава БГНЕС.

Реклама

Бен Стилър е придобил правата върху филмовата адаптация на историята „Плъх“ ("Rat") за писател, който сключва ужасна сделка с плъх. Той ще ръководи проекта, а също така ще играе главната роля в него.

Романът „Животът на Чък“ ("The life of Chuck") за млад мъж с мозъчен тумор ще бъде представен през погледа на Дарън Аронофски (с „Оскар“ за „Черен лебед“).

Последното, четвърто произведение, „Нека да кърви“, на чието име е наименуван и сборника, е за ясновидка, която се ангажира да разследва експлозия в училище. То все още е свободно за проекти. Но както уточнява „Дедлайн“, HBO планира да придобие правата върху него.

Други подробности за тези проекти, включително датата на премиерите им, все още не са известни. Но се очаква те да бъдат реализирани в близко бъдеще.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама