Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8808693 www.bgdnes.bg

Половин дузина аут от "Лудогорец"

"Лудогорец" ще се раздели с половин дузина футболисти през това лято. 9-кратните шампиони на България се отървават от застаряващите и от ненужните в своята селекция в опита си да влязат за трети път в групите на Шампионска лига.

В "черния" списък на старши треньора Павел Върба влизат играчи като Серкан Юсеин, Георги Терзиев, Димо Бакалов, Якуб Швиерчок. Всички те играха като титуляри в последния кръг срещу "Славия" но разочароваха с изявите си, а тимът от Разград допусна първо поржение за сезона - 1:3. Това отприщи гнева на наставника, който размаха с пръст и се закани да изрита някои от грешниците.
"Някои футболисти не бяха на терена, а само присъстваха. Дадохме шанс на някои играчи да се изявят. Някои имаха проблеми, а други на моменти дразнеха с играта си. От друга страна, това е добре за мен и утвърждава мнението ми. Знам кои дават всичко за "Лудогорец" и кои само присъстват. Има такива, които нямат място в "Лудогорец". Няма да казвам имена, но има хора, които не искат да са част от клуба", отсече Върба.
Почти сигурно до дни ще бъде продаден полският нападател Швиерчок, за когото може да бъде взета нелоша трансферна сума. Сериозен интерес към него има от "Лех" (Познан), както и от други тимове от родината му.


"Лудогорец" вече се раздели с дългогодишния си легендарен футболист Марселиньо, който ще си търси нов клуб, както и с бившия национал Станислав Манолев, който се връща в родния "Пирин". Друг от ветераните в състава на този етап остава категорично. Става въпрос за 35-годишния защитник Козмин Моци. Той е любимец на боса Кирил Домусчиев и на негово име дори бе кръстена една от трибуните на стадион "Хювефарма Арена" след първото влизане на отбора в групите на Шампионската лига. Моци има договор за още 2 сезона с разградчани и на този етап възнамерява да го изпълни. Капитанът Светослав Дяков, който е на 36 години, ще играе и догодина, макар и с по-лимитирано време на терена.
Домусчиев наскоро призна, че намалява с 50% клубния бюджет заради кризата в икономическия сектор, породена от пандемията от коронавирус.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама