Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8810608 www.bgdnes.bg

Баба и внуче спят, за да не ядат

Нямат пари за храна и лекарства

Баба и внуче спят по-дълго всеки ден, за да пестят от ядене.
Тонка Атанасова и малкият Тонислав едва оцеляват с 270 лева на месец, но в ситуацията с коронавируса положението им се усложнява. По думи на жената решението й на ТЕЛК се забавя и тя остава без средства, а сметките остават неплатени.
"Гледаме да спим до късно, за да се храним само два пъти на ден. Мия си косата с веро, за да има шампоан за малкия, нямаме телевизия от 2 месеца, откачиха ни. Очакваме да ни спрат електричеството и водата", споделя с тревога баба Тонка. При опит на "България Днес" да се свърже вчера с нея се оказа, че и мобилният й телефон е изключен, като вероятно и той не е платен.
Жената е пенсионирана по болест, като страда от диабет и високо кръвно налягане. Малчуганът е петокласник и носел вкъщи само шестици. Заради тежка съдба Тонка се грижи за внучето си още от раждането му. Детето има астма и прахова алергия, а заради лекарства е с наднормено тегло.
"Всичките им сметки са просрочени, нямат пари за хранителни продукти и лекарства. Неотдавна с добри хора им пратихме хранителни продукти, но те свършват и днес те имат нужда от средства и от добрина! Хора има всякакви и навсякъде, но днес на баба Тони и внучето й са нужни човеци! Нали човешкото е именно в даряването. Нека бъдем човеци!", заяви близка до бабата и внучето, като моли за подкрепа.
Всеки, който иска да дари средства, може да го направи по банковата сметка на Тонка - BG75STSA93000025911902, банка ДСК.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама