Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8851724 www.bgdnes.bg

Изпълнителят Артьом Анатолиевич - Арти: Искам да плажувам на българска земя

Промяната идва от малките неща и малките хора

КОЙ Е ТОЙ
Артьом Анатолиевич, по-известен като Арти, изгрява през 2015 г. в музикалното състезание "Х фактор". Родом е от Русия, но израства в България. Преди седмици в ефира на предаването "Гласът на България" Арти предложи брак на дългогодишната си приятелка Кристина. Арти е част и от протестите в столицата, а преди дни бе сред протестиращите край летните сараи на Ахмед Доган. Каква е гражданската му позиция и защо иска промяна в управлението четете в следващите редове.

Виктория СТОЯНОВА

- Какво ви провокира да отидете на протеста с плажуване до летния сарай на Доган?
- Според мен всяко нещо си има граници, а властимащите отдавна прекрачиха границата на търпението на хората. Това, което се случва в момента, е мутренски начин на управление, а не демокрация. В събота при Доган сарай исках да упражня правото си като свободен човек, да плажувам на българска земя. За съжаление органите на реда се опитаха по всякакъв начин да попречат това да се случи. Не ги обвинявам - те просто изпълняват заповеди. Сред тях видях много приятели - те също хранят семейства, но мисля че дори и тяхното търпение се изчерпва. Във Франция полицаите хвърлиха униформите, ще видим какво ще се случи в България.

Реклама


- Казвате, че не защитавате нито една политическа страна в спора, но какви са вашите политически убеждения?
- Точно така! Хората в момента излизат на улицата не защото симпатизират на някоя от страните, а защото им омръзна от лъжи и беднотия! Те излизат да протестират срещу положението в България като цяло, а не само срещу конкретни хора или партии.
Малцина знаят, че съм магистър по финанси и винаги ми е бил интересен политическият живот в България. По мои наблюдения ситуацията е изключително сложна и деликатна. Лошото е, че в момента целият държавен механизъм се управлява от шепа хора и всичко се върти около тях. Няма ли ги тези хора, ще трябва да мине време, докато се установи новата власт. А за да се справи, ще трябва да мине известно време на нестабилност. Какъвто и да е развоят на събитията, със сигурност ни чака тежка зима.


- Казахте преди време, че никога не сте виждали смисъл да изразите позицията си чрез протест, но какво промени мнението ви? Защо има смисъл сега?
- Мнението ми не се е променило. Знам, че от мен не зависи нищо и не мога да променя ситуацията, колкото и да ми се иска. Но винаги съм се опитвал да направя поне света около себе си малко по-добър. Промяната идва от малките неща и малките хора. А усещам, че сега дойде време за промяна!


- Самият вие сте изпълнител от сферата, която няколко пъти бе засегната. Нощните заведения бяха отваряни, след това затваряни отново. Имате ли виждания дали се спазват мерките по клубовете? Вие спазвате ли мерките и как?
- При мен имаше доста промени през последната година и не съм сигурен, че вече спадам към тази сфера. Относно клубовете - нямам наблюдение. Вече съм семеен човек и годеницата ми не ме пуска да излизам! (Смее се.)


- Преди месеци се сгодихте за вашата приятелка, но кога обмисляте следващата крачка - сватба. Виждаме, че в момента цари огромен хаос в сватбения бранш, отменят се сватби, младоженци са принудени да изместват дати и тържествата не са сигурни до последно?
- Моето семейство не е в България и заради ситуацията с вируса не могат да дойдат тук. Така че колкото и да искаме в момента, няма как да направим сватба. Затова планираме тържеството за догодина, когато се успокоят нещата, понеже искаме лятна сватба. А кой знае, може и да сме с 1 повече на тържеството.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама