Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8859830 www.bgdnes.bg

Грозни комплексари топели Динко

"Това са хора, които ми завиждат... комплексари. Ще го разследвам този, който го е пуснал, и ще бъде наказан." Така коментира пред "България Днес" Динко Вълев медийни публикации, позоваващи се на анонимен сигнал, че той е замесен в бизнес с проститутки, палежи и обири на камиони.

След тях и държавното обвинение се задейства.
"Да се самосезират, да ми направят проверка от прокуратурата. И да бъде наказан този човек, който казва тези лъжи. Искам да се разследва кой го е дал този сигнал и ще бъде съден", каза още Ловеца на бежанци. Динко не знае кои са подалите данните срещу него, но обобщи, че това са "хора, които избиват комплекси. Такива, които, като се погледнат в огледалото, и то се чупи - толкова са грозни и комплексирани. Това са хора, които рано или късно ще си получат заслуженото".
До момента Динко Вълев не е бил разпитван, но от Районната прокуратура в Ямбол потвърдиха пред вестника, че са се самосезирали. Изпратени са писма за съдействие до различни институции, включително и от други градове. В местната полиция пък е сформиран специален екип, който да проверява дейността на Динко Вълев и фирмите му.
Според публикацията, която се позовава на анонимен източник, бизнесът със скрап на Динко е кух.
"Той няма 1 стотинка платени данъци или печалби. Как има тези имоти и коли за 5 милиона?", казва авторът на материала и се позовава на сигнал от приближен на Ловеца на бежанци. И посочва, че Динко пращал проститутки в Свиленград, където се "обучават" в занаята, а след като натрупат опит, заминават за Нидерландия. В момента на щат при него били 4 момичета в пограничния град, а 6 заработвали в Амстердам. Динко пътувал всеки месец до двата града, връзката му с момичетата бил мъж на име Стойко, който работел на трудов договор при прочулия се като ловец на бежанци ямболец. Някои момичета подавали жалби, но шефката на разследващите полицаи в областния град Ваня Щерева ги покривала, се твърди в материала.
Пред "България Днес" Вълев нарече всичко това лъжи, като единствено потвърди, че често пътува до Нидерландия. От Амстердам обаче купувал камиони, нужни за бизнеса му.
Според анонимните твърдения от 2 години Динко захванал и друг нелегален бизнес. Плащал на катаджии във всички областни градове, за да му дават информация за катастрофи с камиони.
"Ако шофьорът е починал - стоката се обира и след това се продава", пише в дописката. Така например при верижната катастрофа на АМ "Марица" на 3 април т.г. Вълев задигнал "ядки, душ аксесоари и други". Възползвал се, че починалите 2-ма шофьори били чужденци,а фирмите, за които работят, не знаели с кого да се свържат за стоката. Само за последната година по схемата срещу 1000-2000 лв. на катаджия за информация Вълев обрал над 50 камиона. Ако пък се случело друга транспортна фирма да тръгне за местопроизшествието, полицай отбивал камиона, за да може Динко да е пръв, пише в анонимния материал.
Освен за проститутки и обири в сигнала се твърди дори, че Динко е поръчал няколко палежа, а само преди месец е пребил възрастен мъж. Заради изнесените данни прокуратурата е възложила проверка и на полицията, която трябва да приключи в рамките на месец.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама