Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8861222 www.bgdnes.bg

Миска обвинена, че краде Иван Звездев

"Козунакгейт" взриви социалните мрежи

Клеветят ме неуспели хора, казва Радост Тодорова

Надя Панкова

Миска беше обвинена, че краде рецепта на Иван Звездев. Това е най-новата сага, взривила социалните мрежи с участието на Мис Вселена България 2015 Радост Тодорова. Красавицата, която има собствен канал за видеа в социалните мрежи, бе обвинена в плагиатство и кражба от феновете си. Причината - зашеметяващата врачанка издекламирала едно към едно рецепта за козунак на топкулинаря Иван Звездев, представена по-рано в негово видео.
Радост обяви, че козунакът е по-специална бабина рецепта, и повтори същите съвети за маята в тестото, каквито и Звездев даде на своите фенове.
"Явно тя и Звездев имат една и съща баба, защото не само рецептата, но и обяснението относно маята, съветите са 1:1", написа вбесена потребителка в социалните мрежи.
Мис Северозапад начаса бе залята от гаври и епитети, че е "преписвачка" и "крадла". "Краде рецепти, пък после били на баба й, на чинка й, на тьотка й. Не само че си присвояват чужд труд, но дори не се опитват да внесат нещо индивидуално в "рецептата" в конкретния случай. Дори думите на Звездев е взела", възмущава се друга фенка на топкулинаря.
Грозните епитети Радост подминава с достойнство. Пред "България Днес" красавицата призна, че не е откраднала нищо, а съвпадението на рецептите е заради факта, че козунакът е много популярен сладкиш в България. И че я клеветят хора, които не са постигнали особени успехи в живота.


"Нямам намерение да отвръщам на безпочвени нападки от хора без работа, които подклаждат и създават несъществуващи проблеми. Дано успеят да си оправят живота, за да не отделят от времето си да "творят" видеа и колажи за други хора, а да го инвестират в себе си! Не познавам рецептите или творчеството на Иван Звездев, но съм далече от мисълта, че той е създателят на традиционната българска рецепта за козунак. Сигурна съм обаче, че опити за уронване на авторитет от физически лица или публични медии се доказват много по-лесно от несъществуващ патент върху български традиционни рецепти", избухна пред "България Днес" Радост.
Самият Иван Звездев гледа на ситуацията благосклонно. "Да е живо и здраво момичето. Така е решила да "покаже" на баба си козунака", ларж е топкулинарят. По думите на Звездев е добре, че млади хора популяризират "бабини" рецепти.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама