Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8863176 www.bgdnes.bg

"Вердер" цака за Десподов

"Каляри" готов да го продаде само при оферта от поне 4 милиона евро


Германският "Вердер" (Бремен) изскочи като фаворит за подписа на българския национал Кирил Десподов.
Тимът, който оцеля в Бундеслигата чрез бараж, смята да прави сериозна селекция за новия сезон. Бременци са хвърлили око на крилото, което вкара 9 гола и записа 8 асистенции за австрийския "Щурм" (Грац) през изминалата кампания.
Деспо е собственост на италианския "Каляри". Медиите в Италия пишат, че отборът от остров Сардиния ще даде шанс на българина. Старши треньорът Валтер Дзенга има желание да използва Кирил в предсезонните контроли. Постът на старшията се клатеше сериозно, но той успя да запише победа над шампиона "Ювентус" с 2:0 в изминалия кръг в Серия "А" и вероятно това ще спаси главата му.
"Каляри" е склонен да продаде Десподов единствено при добра оферта, но не и да го дава отново под наем. Преди година и половина италианският клуб го купи от ЦСКА-София за сумата от 3,5 милиона евро. Сицилианци искат да излязат на печалба от бързоногия футболист и са готови да преговарят за не по-малко от 4 милиона.
За Десподов във "Вердер" лобира и помощник-треньорът Илия Груев. В състава има и друг българин - неговият "син" съименник. Бременци ще запишат 57-и сезон в Бундеслигата, което е абсолютен рекорд сред всички останали отбори. "Зелените" очакват да получат около 20 милиона евро от продажба на косовския национал Милот Рашица в "РБ Лайпциг". Така те ще разполагат с достатъчно средства за нови трансфери, като Десподов е един от основните желани.
В същото време стана ясно, че грандът от Атина АЕК вече е изпратил и официално запитване до "Каляри" за условията, при които може да бъде привлечен Десподов. Гърците искаха да вземат българския национал под наем, но вече обмислят и вариант за закупуване на правата му. Те обаче едва ли ще успеят да извадят исканата от "Каляри" сума.
Третият клуб, който проявява интерес към родения в град Кресна футболист, е "Лориен". Отборът спечели промоция във френската Лига 1. Десподов има договор с италианците до лятото на 2023 година.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама