Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8863591 www.bgdnes.bg

Динко обвинен за пребит италианец с хватка от кеча

С обвинения за пребит италианец се сдоби Ловеца на мигранти Динко Вълев! Това потвърдиха за "България Днес" от Районната прокуратура в Ямбол. Известният бизнесмен и участник във "ВИП брадър" е влязъл в полезрението на разследващите след сигнал за побой в село Стара река край Тунджа. Кошмарът на бежанците използвал хватка от кеча, за да повали опонента си.
Инцидентът станал на 16 май т.г. в центъра на селото. Динко се засякъл с чужденеца, който от години живеел там. Двамата имали стара вражда, която избуяла в поредния скандал. При разправията Динко му направил суплес - хванал врага си през кръста и го метнал нагоре и настрани. Италианецът паднал на земята, като получил контузии на гърба и кръста. Той е откаран в лечебница, където докторите констатират нараняванията му. За травмите е издадено медицинско.
Заради случилото се Динко Вълев е обвинен за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Ловеца на мигранти е извикан в сряда, за да му бъдат повдигнати обвинения. Той е отказал да говори и да даде обяснения. Взета му е най-леката мярка за неотклонение подписка.
За патакламата потвърди и кметският наместник на Стара река Нина Колева. Тя отказа да разкаже подробности, за да не пречи на разследващите. По думите й подобни грозни прояви не трябва да стават обществено достояние.
Криминалистите подпукаха душманина на бежанците по нашите земи след публикации, в които се твърди, че Динко е замесен в редица престъпления като сводничество, обири и побои. Районната прокуратура в Ямбол се самосезира и разпореди проверка по твърденията в материала. Тя трябва да изясни дали изложеното в статията отговаря на обективната действителност, разказа прокурор Нина Грънчарова. Ще бъде изяснено извършени ли са от Динко твърдените в статията деяния, подавани ли са жалби и извършвани ли са проверки по тях. Ще бъдат установени и разпитани всички лица, имащи отношение към посочените в материалите данни, уточняват разследващите. Те са категорични, че трябва да се отхвърлят всякакви съмнения за покриване или бездействие относно описаните случаи.
За проверката е сформиран екип от криминалисти в Областната дирекция на МВР в Ямбол. Криминалистите вече са изпратили писма до свои колеги от страната и до различни институции, имащи отношение към казуса с Ловеца на мигранти. Очаква се резултатите да бъдат готови до месец.
Самият Динко коментира пред вестника, че го топят комплексирани хора, които му завиждат. "Ще го разследвам този, който е пуснал сигнала, и ще бъде наказан", зарече се известният ямболия. Преди три години Ловеца на бежанци беше погнат за побой над свой бизнес партньор от Първомай. От юмруците на Вълев се оплакаха и две негови бивши приятелки. Преди това той беше задържан за побой над двама свои служители, които хванал да крадат нафта от стар автобус. През 2018 г. Динко сам се похвали, че пребил ром, влязъл в имота му, за да краде.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама