Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8872845 www.bgdnes.bg

Шкумбата знае 200 вица за заразата

Майтапчия номер 1 се присмива над Ковид-19

Богатите ще направят луди пари от вируса, а ние просто ще си идем, тъжен е Димитър Туджаров

"Толкова информация има моят мобилен телефон за Ковид-19, че взе да кашля". С тази смешка българският майтапчия №1 Димитър Туджаров-Шкумбата, който по професия е инженер, се майтапи с коронавируса и цялата пандемия, която се случва по света и у нас, благодарение на него. "За мен вирусът не е пандемия, а е грипна епидемия, говоря като нормален човек. Имаше свински грип, птичи грип, луда крава, сега е най-интелигентният, от който спекулантите и богатите ще направят луди пари, а ние, обикновените хора, просто ще си идем", тъжен е Шкумбата. Самият той не казва, че не вярва в съществуването на вируса, но смята, че кризисното ни положение е засилено от силните на деня, за да могат да натрупат повече несметни богатства. "И преди 2008 нали имаше голяма световна криза, сега пак. Имам чувството, че лидерите по света играят като на сляпа баба, а всички се надпреварват кой пръв ще пусне ваксината.

Реклама

Без да е заговор този вирус, смятам, че едни хора ще направят огромни пари на гърба на работещите хора по целия свят. Аз лично не искам да съм опитна мишка с този Ковид. Ето само ще припомня един италиански депутат, който каза: "Спрете с голямата лъжа, да видим кога това ще приключи". Опасявам се да не стане като "преди Христа и след Христа", сега да казваме "преди корона и след корона". Ами и по време на Първата световна война се пренареждаха капитали, по време на Втората също, но сега 2020 г. е много удобно за някои това: "Стойте си вкъщи", а и по време на Втората световна хората са се разхождали все пак. Някой печели на наш гръб, мисля си аз, но това е мое мнение", споделя Шкумбата, който въпреки трудното за всички време успява да "отпуши клапата" и да развеселява хората. "Понеже напрежението е голямо, това е и причината в пространството да има толкова много вицове за коронавирус. Така народът си отпочива от случващото се, така и оцелява", смята Шкумбата.
Българският майтапчия по професия е инженер. Има магистратура и по реторика от философския факултет на СУ "Свети Кл. Охридски". Дори е съветвал Бойко Борисов в една изборна нощ как да се представя и говори. От ГЕРБ го помолили да дава съвети, все пак имал повече от 40-годишен опит на сцената. Според Шкумбата премиерът ни имал невероятно чувство за хумор. Това го провокирало да му помогне и в предизборната кампания. Той му посветил виц още когато Борисов бил главен секретар на МВР. "Всички мъже спим с пижама на Батман. А Батман спи с пижама на Бойко Борисов". С днешна дата 65-годишният майтапчия готви книга, която ще представи в НДК на 19 август. През това време работи и в телевизията при Слави, където има собствено шоу. "Абе, и аз съм инженер, но както казва Тато - "В България никой не си гледа работата". А това Тодор Живков произнесъл преди 1989 г., когато Шкумбата веселял хората на сватба, на която бившият Първи бил кум. "Имитирах го, цялото ЦК на БКП беше там, спряха да ядат и пият. Тишина, и почна да се смее Живков. Извика ме и вика: "Вярно ли е, че си инженер?", кимнах му. А той: "Отново се доказа, другарки и другари, че в България никой не си гледа работата", смее се Шкумбата.

Шкумбата: Вече над 200 вица за корона знам

"Вече над 200 вица за коронавирус знам. И се радвам, че хората ми се обаждат и споделяме опит", споделя Туджаров. Ето някои от тях:
"Звъни телефонът. - Виж кой е, казва таткото. - Тате, пише Ковид-19. - Майка ти е, дай ми я".
"Шкумба, каква е разликата между пенсията и Ковид-19, баба? - Не знам, рекох, ти си по-мъдра. - С Ковид, баба, се живее повече. Е, махнахме маските, белким ни фане, да ни кажат дофтурите кои са ни придружаващите заболявания, щото иначе ги не знаем."
"Брат, дезинфектирам екрана на телевизора 20 дни със спирт и снощи ми проговори на руски, търси кисели краставички".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама