Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8874753 www.bgdnes.bg

Режат от хонорарите на Пулев и Джошуа

Хонорарите на Кубрат Пулев и Антъни Джшуа от техния бъдещ мач за световната титла по бокс в тежка категория ще бъдат сериозно орязани. Причина за това ще бъде рязкото намаляване на приходите заради липсата на публика. Срещата се очаква да се проведе на 5 или 12 декември. Първоначално двубоят беше насрочен през юни на футболен стадион в Лондон, но коронавирусът спъна осъществяването на битката.
Главният организатор на шоуто Еди Хърн очакваше благословията на британския премиер Борис Джонсън за допускане на зрители. Министър-председателят обяви, че това няма да се случи, а следващото преразглеждане на ситуацията ще бъде на 15 август. Новозаболелите от Covid-19 на Острова все още са прекалено голям брой. Здравната криза принуди правителството да въведе редица забрани и дори да не позволява събирането за купони в частни домове.
Приходите от билети и продадени храни и напитки по време на мач са сред основните пера за всяко шоу. Еди Хърн планираше да напълни стадиона на футболния "Тотнъм" (62 000), от което щеше да изкара над 5 млн. паунда. Липсата на фенове ще удари и по приходите от реклама.
"Има много сериозни шансове Джошуа да се бие без публика - сподели Еди Хърн. - Нашите планове не са да чакаме зрителите да бъдат допуснати, а да развиваме спорта."
Промоутърът направи революционна галавечер на открито в задния двор на своето имение в събота.
"Няма как да проведем там Пулев - Джошуа, защото ще бъде през зимата и ще е много студено - допълни Еди Хърн. - Мачът определено ще бъде тази година. Искаме да бъде във Великобритания, но не отхвърляме и други дестинации, където няма коронавирус."
Според Би Би Си Пулев ще вземе около $5 млн. хонорар. Сумата вероятно ще намалее с поне 20 на сто заради по-ниските приходи. Българинът обеща да дари половината от хонорара за медиците, които се борят с коронавируса.


Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама