Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8878059 www.bgdnes.bg

6 месеца без книжка за Гришо

Григор Димитров остава без шофьорска книжка за половин година. Българската тенис звезда е хванат при полицейска хайка в Монако с най-малко 50 км/ч над допустимата скорост.

Григор е спрян на връщане от тенис академията на Патрик Муратоглу край Ница, по пътя към дома му в Монако. Той е карал с между 160 и 180 км/ч по магистрала А8 при ограничение от 110 километра. Шофьорската книжка на Димитров веднага е отнета, а освен това му е наложена глоба от 750 евро.

Реклама

Той е трябвало да се прибере вкъщи с друг шофьор. Според полицейските доклади при хайката са задържани 10 души, като един от другите е руският тенисист Данаил Медведев, който е управлявал с бясна скорост спортно БМВ. От своя страна българинът е летял с най-бързия джип в света - Lamborghini Urus Venatus. Звярът ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди и развива максимална скорост от 306 км/ч. Неговата базова цена е около 220 000 долара.

Инцидентът се е случил в събота между 16,00 и 19,00 ч. местно време, като отсечката е добре позната на местната полиция като много подходяща за тестване на бързи автомобили. Традиционно през лятото там се събират собственици на ламборгини, които карат из живописните места, а полицията се подготвяше за пристигането им. В този участък пътят върви нагоре и камионите се движат със скорост от 50 км/ч, което води до постоянни изпреварвания от страна на спортните автомобили, което е допълнителна тръпка за маниаци като Гришо.
Григор никога не е крил страстта си към високите скорости, но за пръв път е хванат в сериозно нарушение. "Ако не бях тенисист, щях да съм автомобилен състезател", призна веднъж българинът. "Той обожава коли - разкри преди време и бившата му приятелка Мария Шарапова. - Той е фанатик! Обсебен е от скоростта. Колкото по-ниска и по-бърза е колата, толкова по-добре. Иска да чува мотора как ръмжи."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама