Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8879124 www.bgdnes.bg

Българка е най-добрата лекарка в Израел

Според класация на "Форбс" 

Д-р Мариана Замир получава признанието, след като е избрана от свои колеги 

Виктория СТОЯНОВА

Българка е най-добрата лекарка в Израел според класация на "Форбс"!
Д-р Мариана Замир е сред 1200-те избрани медици от цял свят, които заслужено получават приза "най-добър" в сферата си на работа.
Лекарката от Варна е дерматовенеролог и е единствената жена, номинирана в областта дерматохирургия.
За българката това е истинско признание, след като именно нейни колегй дават високи оценки за професионализма й.
"Това е класация, която се обновява всяка година и обикновено се публикува в началото на месец май. Тази година имаше забавяне заради пандемията. Списъкът е от 36 медицински специалности, разделени в над 150 подкатегории, около 1200 лекари са представени в него тази година. Става дума за специалисти, препоръчани от други лекари, работещи в същата сфера, запитани към кого биха насочили свои близки за лечение в дадената област, коментира пред "България Днес" д-р Замир.


"Признанието е много значимо, тъй като е получено от колеги със същия или по-висок ценз и включващо оценка не само на професионализма в чист вид, но и на качества като комуникативност, колегиалност и отношение към пациента. Удовлетворението е огромно, особено за чужденец"
Д-р Замир завършва своето образование в Медицински университет - Варна, а по-късно придобива специалност "Кожни и венерически болести" в университетската клиника в най-голямата болница в Израел.
Придобива редица допълнителни квалификации в областта на дерматохирургията в Сан Диего, Калифорния, Хюстън, а също и в Австралия. От 2009 г. работи като старши лекар в отделението по дерматология към университетски медицински център "Хадас".
Българката отговаря за дерматоонкологичното звено и операциите по микрографска хирургична техника.
Признава, че всяка година намира време да се връща в България при своите приятели и роднини. Въпреки затрудненото придвижване из земното кълбо д-р Замир се надява и тази година да успее да се върне у нас.
Медицинското образование в България се е повишило значително от времето, в което тя завършва Варненския медицински университет, казва още специалистката.



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама