Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8881679 www.bgdnes.bg

Еди Ървайн ходил на педофилско парти

Името на бившия пилот от Формула 1 Еди Ървайн бе замесено в скандала за педофилия, разразил се около бившият финансист Джефри Ъпстейн. За капак самият ирландец признава, че на един от купоните е бил и бившият президент на САЩ Бил Клинтън.
Ъпстейн в момента е съден, че е правил секс с непълнолетни момичета, като около скандала излязоха купища снимки на обладавани от него девойки. Доставчик на свежа плът за похотливия финансист била Гаслин Максуел, която срещу съответните суми осигурявала желаното от богаташа. Разкритията тръгнаха от Вирджиния Джуфре, първа разкрила, че през 2011 г. е била "сексробиня" на Ъпстейн срещу заплащане, а тогава е била непълнолетна, което било неговото изискване.
Самият Ървайн отрича да е знаел, че сред присъстващите е имало млади момичета. 


"Присъствах на партита на Ъпстейн в Маями и Ню Йорк - откровен е автомобилистът пред "Белфаст Телеграф". - На тях имаше много хора, но никой от тях не ми се видя да е на възраст под 21 години. А и не съм ставал свидетел на непристойни сцени, просто хората се забавляваха, танцуваха, говореха си. Не стоях до късно, нито съм пил много, просто колкото да казвам "Наздраве". 
Единия път видях Гаслин, която се мотаеше наоколо, говореше с някои от гостите, но не ми е направило впечатление да общува с малки момичета. Разбира се, имаше и млади хора, но изглеждаха пълнолетни. На едното от партитата видях и Бил Клинтън. Но не съм го видял да прави нещо непристойно, държеше се на положение, каквото подхожда на бивш президент на САЩ."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама