Реклама
https://www.bgdnes.bg/covid-19/article/8883041 www.bgdnes.bg

Доц. Кунчев: Хората приеха, че COVID-19 не е проблем, и спряха да спазват мерките

Нещата са коренно различни от началото на епидемията. Нямаме отказ от приемане на болни. След първата вълна на съпричастност вече трудно се намират доброволци за старческите домове и за всички РЗИ в страната. Системата като цяло ще се справи, но проблемът е в персонала, а не в липсата на легла. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев в Сутрешния блок на БНТ.

Все още имаме резервни легла, но там където в момента е най-тежка ситуацията, трябва да търсим възможности, допълни доц. Кунчев.

Реклама

Вълната в Европа започна от Балканите и стигна плато, утихна, но продължава да расте в Западна Европа, каза доц. Кунчев.

Бяхме отличници, но сега сме на 5-6 място. Като епидемиолог ще ви кажа, че публика по стадионите не трябва да има, както и отворени нощни заведения и различни фестивали, допълни той за развитието на заразата у нас. 

"Мерките не се спазват", категоричен беше доц. Кунчев. Хората психологически приеха, че коронавирусът не е проблем - с него, без него, и спряха да спазват мерките, допълни той.

Според него няма нужда от хотели за карантина на заразени туристи по Черноморието, тъй като чартърните полети са намалели с 80-90% и ако туристите са положителни, се организира трансфер от страната, от която са.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Реклама
Реклама
Реклама