Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8884293 www.bgdnes.bg

Нападателят на ЦСКА 1948 Мартин Камбуров: Дано не ни се смее цяла Европа!

Страстите са нажежени до краен предел преди първото по рода си дерби между ЦСКА 1948 и ЦСКА-София. Двата клуба, наследили фалиралия през 2016 година "червен" отбор, се изправят на ниво Първа лига тази вечер на Националния стадион "Васил Левски". Атаката на новаците в елита ще бъде водена от ветерана Мартин Камбуров. Той смята, че няма да бъде добре приет от сектор "Г", тъй като агитката подкрепя другото ЦСКА, спонсорирано от Гриша Ганчев.
"Очаквам да победим. За мен това ще е нормален мач. Трябва да покажем европейско поведение, най-вече извън терена. Не бива да стигаме до това да ни се смее цяла Европа с някакви излагации. Опитен футболист съм, играл съм дерби срещу ДБотевФ (Пд) пред 20 хиляди зрители. Сега съм тук, трябва да бъдеш професионалист. Знам, че ще бъда човекът под прицел. Но за това съм Мартин Камбуров, за да си нося и последствията", коментира нападателят, който тази есен ще навърши 40 години.
"Ако Господ е казал, ще стана голмайстор номер 1. Но аз не мога сам да го направя. Не мога да изплюя топката от центъра и да влезе. Трябва да имаме добър отбор, да побеждаваме, после да мисля за рекорда. Тук има момчета, които ме изумяват. Приятно съм изненадан от младите играчи. На всеки му е приятно да играе пред публика, без фенове е като контрола", добави Камбуров.
Оптимизъм преди срещата изрази и старши треньорът на ЦСКА 1948 Красимир Балъков.
"Не съм баба Ванга, за да предричам изхода на двубоя. Важното е да покажем характер и възможности. Аз съм оптимист, очаквам добър мач и победа. Дано да започнем първенството по най-добрия начин, подготвени сме", увери Краси.


"Не съм се замислял изобщо, че може да има провокации. Каквото и да се случва, трябва да си вършим работата професионално. Половината ми живот е минал в чужбина. Трябва да покажем едно добро лице пред футболна Европа. Вижте, ЦСКА 1948 няма да бъде еднодневкаФ, убеден е Бала. Той призна, че няма конфликт с Гриша Ганчев, въпреки че преди това бе негов съветник в ЦСКА-София.
"Нормални са ни отношенията с Ганчев. Трябва да питате него дали има проблем с мен. Той добре знае, че треньорската професия е такава, че по някога може и да си противник на някого. Нямам проблем да победя когото да било. Футболът е за феновете. Дано емоциите да бъдат контролирани", завърши спецът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама