Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8888162 www.bgdnes.bg

Брендо пусна палата си под наем

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти.
Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12 000 лв.) на месец. Макар и висока на пръв поглед, сумата си струва, обясняват брокери заради уникалното местоположение на палата. Къщата е разположена на столичната ул. "Пушкин", в близост до резиденция "Бояна". Домове наоколо освен множество богаташи имат и оперативно интересни за МВР лица, а многобройните кортежи и патрули от въоръжени гардове гарантират спокойствие на хората от квартала.


Докато имотът бе обитаван от Брендо, пред входа денонощно стоеше джип с тежковъоръжени охранители, които любезно, но ултимативно отпращаха всеки случайно появил се любопитен минувач. Охраната бе допълнително усилена, след като през 2013 г. маскирани мъже зрелищно отвлякоха излизащата от палата дъщеря на Брендо Лара.
След бягството на Банев през пролетта на 2018 г. в къщата продължиха да живеят съпругата му Моника Добринова и двете им дъщери. Според запознати близките на Банев са се изнесли преди няколко месеца.
Наред с баровската локация основание за високия наем има и самата резиденция. От обявата става ясно, че семейната къща на Евелин Банев е със застроена площ от 690 кв. м. На първия етаж се намират просторен хол, релакс стая със сауна, голям кабинет, гардеробна стая, огромна кухня и тоалетна, а като бонус е красивата веранда. Тук са разположени и помещенията за прислугата, за които е обособена отделна баня с тоалетна. Отделно е предвидена и будка за охрана заедно с просторен покрит гараж.

Реклама


На втория етаж има три огромни спални с бани и гардеробни към тях. Отделно има закрита тераса за спорт, в която освен фитнес уреди има и тенис маса.
От снимките става ясно, че резиденцията на Брендо чака новите си обитатели напълно обзаведена. Както се полага на богаташ от неговия калибър, мебелировката е ултраскъпа.

От снимките става ясно, че диваните, столовете, масите и други помощни мебели са в старинен стил. В помещенията има множество витражи и парапети от ковано желязо. Стените са отрупани с копия на ренесансови картини.
Като бонус към луксозния палат върви и перфектно поддържан парк от близо един декар. Богатото озеленяване в съчетание с високите огради гарантира на обитателите пълноценно уединение и перфектна гледка към Витоша.

Скрити собственици

През годините, докато баровският палат бе обитаван от Евелин Банев, собствеността не можеше да бъде свързана с него. Формален притежател на къщата бе фирма "Гуан България", чиито акции от своя страна се държаха от различни офшорки. Освен къщата "Гуан България" притежава и множество имоти по морето, чиято собственост се свързва с Брендо. Включително и апартаменти в комплекс "Оазис" край село Лозенец. Неговото строителство според решение на съда е финансирано с изпрани от наркотрафик пари на Евелин Банев, за което той получи и единствената си присъда у нас.
Преди няколко години стана ясно, че "Гуан България" притежава и част от Борисовата градина край паметника на Съветската армия.
Според последния отчет на фирмата тя притежава недвижими имоти, оценени на над 2,2 млн. лева.
Промяна в собствеността на "Гуан България" настъпва едва след като Банев изчезва от България под носа на полицията. В началото на март 2018 г. офшорката, собственик на фирмата "Гуан Холдингс Лимитед", продава акциите си за едва 5000 лв. на друго дружество - "Адванст Билд Груп". Негови собственици днес са Пламен Младенов и Георги Георгиев. В миналото сред основателите фигурират имена на бизнесмени, свързвани с управлението на други фирми около Баневи.
Проверка на вестника показа, че Младенов и Георгиев по професия са счетоводители, а сред клиентите им са множество известни бизнесмени. Криминалисти подозират, че е възможно като собственици на "Адванст Билд Груп" те да изпълняват роля на доверени лица на Банев.
Любопитно е, че два месеца след като счетоводителите купуват фирмата, собственик на резиденцията на Брендо "Гуан България", следва и друга любопитна сделка. Чрез "Адванст Билд Груп" Пламен Младенов и Георги Георгиев купуват и бутиковия хотел "Ле Фльор". Собствеността на седеметажната сграда, разположена на столичния бул. "Витоша", дотогава се свързва с Брендо. Хотелът бе построен през 2007 г. от фирмата "Б.М.А. Трейдинг", в която по това време акционери са Евелин Банев и съпругата му Моника Добринова. Инвестицията в строежа на бутиковия хотел е няколко милиона евро. Всяка една от 31-те стаи има уникален дизайн и свръхскъпо обзавеждане, изработено по поръчка в Италия и Франция.
След съдебните дела срещу Банев у нас хотелът става собственост на различни офшорки. До момента, когато е купен за 4,5 млн. лв. от двамата счетоводители.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама