Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8892488 www.bgdnes.bg

Меси наказа 35-а "жертва"

Ще се видим в Лисабон, закани се аржентинецът на "Байерн"

Лионел Меси записа поредно голямо постижение в Шампионската лига. Това стана при победата на "Барселона" с 3:1 над "Наполи" от осминафиналите в турнира.
Аржентинският гений вкара второто попадение след самостоятелен рейд. Той отбелязва попадение на 35-ти различен отбор в Шампионската лига, като така подобри собствения си рекорд. Втори в тази класация е Кристиано Роналдо с 33 "жертви" на сметката си. Той и неговият "Юве" вече се сбогуваха с турнира.
"Ще се видим в Лисабон!", закани се Лео след двубоя. В португалската столица ще се доиграят останалите срещи от голямата осмица. Съперник на "Барса" ще бъде "Байерн" (Мюнхен), който унищожи "Челси" с общ резултат 7:1. Останалите битки са "Аталанта" - ПСЖ, "РБ Лайпциг" - "Атлетико" (Мадрид) и "Манчестър Сити" - "Олимпик" (Лион). Четвъртфиналите ще се проведат от сряда до събота тази седмица.
Капитанът на "Барселона" Меси остана бесен от съдийството на турчина Джунейт Чакър. Камерите уловиха как Лео отказа да се поздрави с главния рефер веднага след мача. Чакър му подаде свит юмрук, но аржентинецът не отвърна, а само показа вдигнат палец. Вероятно ядът на Меси е причинен от отменения негов втори гол в мача. Попадението бе разгледано с ВАР и не бе зачетено заради съмнителна игра с ръка.
"Байерн" е много силен отбор и със сигурност е претендент за трофея. Това заяви другият нападател на "Барса" Луис Суарес. "В пряка елиминация шансовете са 50 на 50", смята уругваецът. Победителят от битката ще срещне на полуфиналите "Манчестър Сити" или "Олимпик" (Л).

Реклама
Реклама
Реклама