Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8893219 www.bgdnes.bg

Кикерезова на косъм от удавяне

Синоптичката на БНТ е засмукана от мъртво вълнение 

Беше страшно! Никога досега не бях изпитвала такъв страх за живота си, сподели Ева, съпругът я спасява 

Виктория СТОЯНОВА

На косъм от смъртта се разминава синоптичката на БНТ Ева Кикерезова!
Преди дни, в края на лятната си почивка, чаровната водеща решава за последно да се потопи в морето, преди да отпътува за столицата.
Опитността на съпруга й я спасява от мъртво вълнение, което щяло да погълне Ева към дълбините на морето.
Самата Ева разказа в свой емоционален пост за зловещата случка.
"Днес ни беше последният ден на плажа, а морето беше разкошно, с бурни вълни - перфектно за гмуркане под тях. Някъде към края на деня, когато вече нямаше почти никой на плажа, мъжът ми ми каза: "Искаш ли за последно да влезем?". Исках и още как. Цял ден гледах как всички деца се забавляваха, а и все пак - за последно ще ни е. Влязохме и беше страхотно. Изкарахме може би около 20 минути. Аз винаги съм била доста уверена във водата и със самочувствие, че плувам добре", започва разказа си Ева, като по нищо не е подозирала, че това са могли да бъдат последните й секунди живот.
"Без да се усетя, за секунди попаднах в нещо, което по-късно разбрах, че се нарича рип, мъртво течение, и започна да ме тегли навътре. Междувременно вълните станаха огромни и много мощни. Опитвах се да хвана някоя вълна, която да ми помогне да изляза напред, но другата отзад ме дърпаше още повече навътре. Не можеш да викаш, защото нямаш въздух, няма и как да те чуят, а и може би бях вече доста навътре. Усещах, че се давя", продължава изповедта си.
За щастие, наблизо е нейният съпруг Явор, който има опит с морето като спасител в Щатите. Въпреки това в началото и той изпитва затруднения в опита си да измъкне синоптичката от зловещата морска прегръдка.
"Той опита в началото да ме хване за ръка и да ме издърпа, но беше абсолютно безуспешно. Опитен плувец и силен мъж е, а и най-важното - бил е две години спасител на Атлантическия океан в Щатите. Аз обаче вече нямах почти никакви сили, нямах и въздух. Той се опитваше да ме повдига над вълните, поне да поема по-лесно въздух и да не се нагълтам с прекалено много вода, но беше невъзможно. Тогава предприе друга тактика и започна да ме избутва с всяка следваща вълна. А аз просто нямах дъно или точно го докосвах за миг и отново ми се загубваше. Дъх нямах, сили нямах, само усещах как ме хващаше през кръста и се опитваше да ме избута с вълните, като ми казваше да опитам да плувам с тях, а аз не можех и не можех... Не знам след колко опита усетих това дъно и започнах да плувам. Беше успял да ме избута настрани от силното течение", откровена е Кикерезова.
След като излизат на брега, синоптичката е изключително наплашена и признава, че това е най-опасната и страшна ситуация, в която е попадала през живота си, и искрено благодари на мъжа до себе си, че я измъква от сигурна смърт.
"Беше страшно! Никога досега не бях изпитвала такъв страх за живота си и никога досега не се бях чувствала толкова безсилна и нищожна пред природата. Благодаря ти, Яворе! Без теб сега щях да съм просто част от черната статистика", емоционална е Ева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама