Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8895510 www.bgdnes.bg

Ужасна драма с момиче на Формула 1

Светът на Формула 1 и на мотоциклетните спортове е в траур след смъртта на едно от най-обичаните момичета в автомобилните състезания. 33-годишната Клои Аткинсън загина в болница, след като не успя да дочака трансплантация на бъбрек.
Красавицата беше поставена в изкуствена кома след влошаване на състоянието. Семейството на Клои до последно се надяваше, че ще се намери подходящ орган, за да бъде спасен животът й.
Моделът загуби зрение на едното око през февруари. Малко по-късно бъбрек й отказа да функционира. За да бъде поддържан нейният живот, тя приемаше 30 таблетки на ден и беше на хемодиализа.
В продължение на 10 години Клои се бореше с диабет. Въпреки това тя непрекъснато пътуваше с кервана на мотоциклетните шампионати и Формула 1. През последните месеци от своя живот Аткинсън разкри в свои интервюта за ужаса от заболяването.


"От 18-годишна се занимавам с танци в различни телевизионни шоута, а сега трябва да стоя с маркуч, който излиза от моя корем - сподели Клои. - Диабетът е семейно заболяване. Татко, брат ми и моите баба и дядо са боледували. На 21 години бях диагностицирана. В тези години моите приятели излизаха и купонясваха. Не исках да пропускам партито. Но диабетът е тих убиец. Унищожава вашите органи, без да го разберете."
Една сутрин, докато тренира в залата, Клои получава замъглено зрение.
"Веднага отидох по спешност на лекар. Оказа се, че съм загубила изцяло зрение на едното око, а на другото имам частично. Седмица по-късно получих главоболие и кръвотечение от носа. Оказа се, че бъбрекът е спрял да работи."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама