Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8900652 www.bgdnes.bg

Храбрият Симеон спаси петима от удавяне

Драма с щастлив край в Силистар 

23-годишното момче се хвърля в бурните води и вади 5-членно семейство

Храбър младеж спаси 5-членно семейство, което се дави в Черно море. Благодарение на смелата му постъпка всички оцеляват и се разминава с огромна трагедия.
23-годишният Симеон Петров от Казанлък решава тази година за пръв път да работи като спасител. "Бях на пост, когато видях, че в неохраняемата част на плажа петима души се бяха хванали и се опитваха да излязат от водата. Но всяка втора вълна ги отнасяше с по 5 метра навътре в морето. Силистар е най-чистият и най-красив български плаж, но и най-опасният, защото има всякакъв вид течения. Заливът е много тесен и точно до скалите, където бяха хората, се образува коридор, чрез който водата се връща в морето", разказа пред "България Днес" Петров.
Симеон не се колебае и за миг - взема двата буя и скача в бурното море. Трима възрастни, от които двама едри мъже, и 2 деца водят неравна битки с вълните, когато спасителят се намесва. "Трябва да призная, че благодарение на сърфиста Папи успяхме да спасим хората. Той ги извеждаше на брега. Усещам, че нямаше нищо случайно - че видях тези хора, че бяхме двама...", връща лентата назад младият казанлъчанин.
Цялото семейство е извадено на брега, а единият от мъжете прочувствено стиска ръката на спасителя ти. "Не очаквам благодарност, важното е, че историята е с щастлив край. Разбрах, че семейството е от Стара Загора, ще се радвам да са добре", добави с усмивка спасителят.
Петров признава, че по време на акцията е усетил, че морето завлича и него. "В този момент разбрах, че съм роден да бъда спасител. Не ми мигна окото, не се страхувах, че ще се удавя. Мислите ми бяха единствено дали семейството ще оживее. Вярвам, че и много мои колеги разсъждават по този начин", категоричен е младежът, който е благодарен и на късмета, който е имал в напрегнатите моменти.


Симеон предупреждава, че тази година Черно море е много опасно и хората не бива да подхождат невнимателно към него. Той обясни, че има много течения - някои са толкова силни, че дори правят вълни, които са наобратно и теглят обратно в морето. Поздравяваме спасителя за смелата му постъпка!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама