Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8902771 www.bgdnes.bg

15 млн. евро чакат от Върба

"Лудогорец" започна сезона с две неочаквани загуби, но треньорът Павел Върба работи без притеснения. Засега. Защото от чеха се очаква да донесе в клубната каса поне 15 милиона евро през започналия вече сезон, научи "България Днес".
"Орлите" загубиха Суперкупата от "Локомотив" (Пд), а в шампионата бяха разгромени от "Ботев" във Враца на старта. Това засега е бял кахър, защото собствениците са поставили ясната цел за влизане в груповата фаза на Шампионската лига наесен. До момента от УЕФА официално не са обявили наградните фондове на континенталните турнири предвид сложната ситуация с пандемията. За миналия сезон място сред европейския елит е носело 15 милиона евро. Отделно в елиминациите бяха отредени по 2,7 млн. за победа и 900 000 евро за равен.
Вчера с шампионите подписа третото им ново попълнение - испанският нападател от "Нумансия" Ихиньо Марин. Преди него шампионите се подсилиха и с Алекс Сантана от бразилския гранд "Ботафого" и Бернард Текпетей от "Шалке 04".


Босът на разградчани Кирил Домусчиев вече обяви, че поради трудната ситуация в цял свят свива бюджета на клуба, което означава, че "орлите" ще разполагат с около 20 милиона лева, като средната заплата на футболистите е към 25 000 лв.
Вложените средства могат да бъдат върнати само с участие в Лигата на богатите. Преди два сезона "Лудогорец" заработи рекордните 56 милиона лева в Европа, но при днешните условия тази сума е непостижима, смятат финансисти. Лига Европа не е добра опция за разградския тим, тъй като там за участие в групите парите са едва три милиона евро. При това положение, ако отпадне на Шампионска лига, за да излезе на печалба, "Лудогорец" трябва да спечели мачовете си в по-непрестижния турнир и да стигне поне до 1/4-финалите.






Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама