Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8906060 www.bgdnes.bg

Ренета Инджова: Оправя ли се, пак ще отида на протеста

Надя Панкова

Ренета Инджова се възстановява трудно след операцията на счупената й китка, каза самата тя пред "България Днес". Първата ни жена премиер си стои вкъщи и стриктно спазва предписанията на лекарите. След операцията няма усложнения, но е нужна дълга почивка за възстановяване. Засега то тече бавно.
Преди броени дни Инджова претърпя инцидент, след като бе блъсната от тичащ край нея младеж, който дори не спира да види какво става. При падането Инджова чупи китката си. Последва операция в "Пирогов", а от протеста обявиха, че бившата премиерка нарочно е била повалена заради критиките си към властта. Инджова обаче предизвика полемика относно инцидента, тъй като при пристигането си в спешния институт разказала на медиците, че е паднала по стълбите. Впоследствие се разбра, че е била блъсната. От видеозаписите, установени до момента, в района на местопроизшествието не е установено лице с подаденото описание, обявиха впоследствие от МВР. Не са установени свидетели и очевидци на деянието. Въпреки това полицията образува досъдебно производство за престъпление. Бившият премиер е била придружена от двама души в болницата, като освен ръката е установена и травма на глезена. Затова и в момента Инджова си е у дома и няма как да излиза.
"Веднага щом мога, ще се върна на протестите. Дали това, че участието ми в тях е причина за инцидента, са спекулации или е истина, ще се разбере тепърва. Следя и в момента, и то с голяма загриженост какво се случва на протестите", казва Инджова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама