Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8990435 www.bgdnes.bg

Приятелят на Мегз карал дрога от безпаричие

Транспортният бос в схема на хасковски кримигерой

Близо милион официални дългове има Румен Рончев, разпродават бизнеса му на търг

Безпаричие и огромни дългове вкарват в наркобизнеса приятеля на Мегз Румен Рончев, научи "България Днес". Отчаян от невъзможността да се разплати и поддържа високия си стандарт на живот, транспортният бос приема офертата на известен кримибос от Хасково, разкриват родни криминалисти. Срещу обещания за солидни преводи Рончев дава съгласие камионите му да бъдат ползвани за трафик на дрога към Турция. Подозренията са, че схемата действа от месеци и многократно пратките преминават безпрепятствено границата. За да се стигне до фаталния първи септември. В камион на бизнесмена, натоварен със стока, турската полиция открива 28 кг марихуана на стойност близо 300 000 евро. Наред с шофьора зад решетките скоростно се оказва и самият Рончев, който придружава возилото. Очаква се до дни приятелят на дизайнерката Мегз да бъде изправен пред съда, а евентуалната присъда е между 10 и 15 години затвор.

Реклама


Самата Меглена Каканашева до момента не желае да коментира ареста на възлюбения си и не вдигна телефона си при многобройните позвънявания. След многобройни скандали, разлъки и истерични обвинения двамата с Рончев отново се събраха заедно преди около месец. Впоследствие Каканашева призна, че опитът им е неуспешен и в момента е сама.


От снимките на Мегз във фейсбук става ясно, че е на море, а коментарите й не показват да е притеснена от съдбата на Рончев.
Според запознати има шанс бизнесменът да избегне пандиза, ако прехвърли вината на шофьора си. За целта е нужен солиден адвокат, чийто хонорар не е ясно дали Рончев може да си позволи.
От близо година бизнесът му на практика е във фалит. Транспортните му фирми са запорирани от данъчните и две банки. Повод са неплатени кредити за близо един милион лева. Отделно се оказва, че дружествата са загубили дела от шофьори заради неплатени заплати.
По случайно съвпадение на първи септември, в деня на ареста на Рончев, е задвижена и процедура от съдия-изпълнител. С нея за продажба са обявени парцел и постройките върху него в Пловдив, собственост на фирмата му "Розова Долина Екс". Там според запознати се намира базата, в която бизнесменът държи камионите си. Началната цена е 285 026 лв.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама