Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9007194 www.bgdnes.bg

Лили Иванова с апартамент за половин милион

С нов апартамент за близо половин милион лева се е сдобила естрадната прима Лили Иванова, показа проверка на "България Днес". Жилището е с площ впечатляващите 163 квадратни метра, а към него вървят в пакет две подземни паркоместа. Както подобава на звезда от ранга на Лили, местоположението на имота далеч не е случайно. Той е част от свръхлуксозна кооперация в баровския столичен квартал "Изгрев". Шестетажното здание е близо до Ловния парк и метростанция "Жулио Кюри".
При подобна локация и качествено строителство цената също е повече от солидна. Новата придобивка на Лили й е струвала 488 957 лева, показват документите по сделката. За разлика от повечето купувачи при сделката на 15 юли тази година певицата плаща в брой, без да ползва ипотечен кредит. За нея да извади подобна сума не е проблем. През последните години певицата успя да си докарва по около два милиона лева приходи от участия и турнета. Билетите за концертите й се разграбват за минути, а желаещите да чуят Лили на живо все повече се увеличават.
Месец след като купува новия си апартамент, Лили прави и друга сделка. С нея певицата къса една от последните си връзки с родния Кубрат. Според документите на четвърти август естрадната прима се разделя с гарсониера на ул. "Княз Борис I" в града. Маломерната панелка е разположена на метри от родната къща на Лили. Според запознати след бутането на постройката от комунистическите власти семейството на певицата е компенсирано с гарсониерата. Впоследствие тя се озовава в една от сестрите на Лили, която го прехвърля на дъщеря си, а племенницата от своя страна го дарява на Лили. Според хора от градчето целта е със свои средства певицата да го ремонтира, а роднини да го ползват. Плановете в крайна сметка не се реализират и певицата го продава на дребен търговец от града.
Голяма част от припечеленото естрадната прима влага в покупка на имоти. Всички те са на топлокации, което гарантира, че цената им само ще расте на фона на нулевите лихви, давани от банките за влогове. Така апартаментът в кв. "Изгрев" става поредна част от имотната империя на Лили.


Сметката открива огромният апартамент на Лили в ултраскъпата столичната ул. "Оборище". Там легендарната певица се нанася в началото на 70-те като булка на Янчо Таков - сина на втория човек в държавата по Татово време - Пеко Таков. След няколкогодишен брак двамата се развеждат и певицата е на път да бъде изгонена от съпруга си, но свекърът проявява човечност и й казва, че ако си плати жилището, може да остане. Така звездата живее в апартамента вече 40 години. Неведнъж е споделяла пред приятели, че може от всичко да се лиши на света, но от този апартамент - никога.
Лили от години притежава и луксозен мезонет в затворен комплекс край Варна.
Преди около две години певицата се сдоби и с жилище, разположено на метри от щаб-квартирата й. Имотът с площ 196 квадрата е разположен на тиха уличка в съседство. Както може да се очаква, сградата е изпълнена от една от най-известните строителни фирми, затова и цената на имота отново гони половин милион лева.
След сделката Лили на практика стана съседка на Димитър Бербатов. Футболната звезда и естрадната прима притежават жилища на един и същи етаж.

На печалба

Лили Иванова дълги години притежава и апартамент в столичния кв. "Кръстова вада", на метри от Южния парк и американското посолство. Жилището е купено през далечната 2009 г. за 201 430 лв. Това според медийни публикации е и единственият апартамент, предизвикал солидни тревоги за певицата. Като част от затворен комплекс за имота всеки месец се дължи такса поддръжка, която включва разходите за чистачка, градинар, водопроводчик, асансьор, противопожарна безопасност и още куп други дейности. Вероятно от незнание, но в публикации се твърди, че Лили дълго време не си е плащала вноските, което кара домоуправителя да заведе дело. Следва незабавно плащане, но отношението на певицата към апартамента рязко се променя. В резултат през миналата година тя го продава за 340 хил. лв., което й носи около 140 хиляди лева печалба.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама