Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9007272 www.bgdnes.bg

Илиан Илиев хвърля сина си срещу ЦСКА

Илиан Илиев отново ще тормози защитата на ЦСКА!
Едноименният син на треньора на "Черно море" и бивш футболист на "Левски" ще е титуляр за "моряците" в днешното домакинство срещу "червените".

Преди повече от четвърт век неговият баща вкара незабравим гол със задна ножица във вечното дерби при разгрома на "сините" със 7:1.
21-годишният Илиан Илиев-младши е в страхотна добра форма напоследък и взе участие в четири мача от началото на сезона. През седмицата той се превърна в герой и за младежкия национален отбор, след като вкара първия гол при победата с 2:1 над Сърбия в евроквалификация. Илиев най-вероятно ще играе по крилото срещу ЦСКА, където ще замени наказания за мача Файсел Касми.
Капитанът на "Черно море" Даниел Димов очаква футболен празник във Варна и се надява неговият отбор да прекъсне негативната серия и да вземе победата.

Реклама

"Надявам се да покажем онова лице, което демонстрирахме като отбор предния сезон, най-вече и да се поздравим с успех - заяви Димов. - Ще дойдат и хора на стадиона и ще стане един празник за всички. Нямаме някакви големи единици, звезди, от които да зависи целият отбор. Наблягаме основно на колектива. Това е най-силната ни страна. За разлика от предните мачове ще трябва да подходим малко по-умно, по-обрано. Трябва да не ни води емоцията. Тези две загуби не са ни по вкуса и трябва да покажем едно ново лице, за да се поздравим с победа."

В лагера на ЦСКА треньорът Стамен Белчев има немалко кадрови проблеми. Мачът със сигурност пропускат ветеранът Петър Занев и нападателят Ахмед Ахмедов, които бяха диагностицирани с ковид. Защитникът Иван Турицов продължава да се възстановява от контузия, а новото попълнение Юнус Санкаре е наказан заради червения си картон срещу "Славия". Същевременно феновете на ЦСКА се готвят за мощна инвазия на стадиона. "Червените" отдавна изкупиха полагащите им се 600 билета, но търсят начини как повече хора да влязат на стадиона.

Феновете се събират днес в 16,30 ч на Червения площад във Варна, като след това в 17.00 всички заедно потеглят към стадиона. "Призоваваме "армейците" от региона и тези, които ще пътуват за мача, да се присъединят към нас. Нека отново всички разберат, че Варна е червена!", пишат от "Сектор Г". От фенклуба обещават, че всички желаещи ще влязат на стадиона въпреки ограничената бройка билети.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама