Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9015865 www.bgdnes.bg

Ето я спалнята на Моуриньо у нас!

Английският "Тотнъм" пристига с огромно самочувствие и високомерие в България. Отборът, ръководен от Жозе Моуриньо, си е подсигурил драконовски мерки за охрана и не желае никакъв досег до родни фенове.

В четвъртък "шпорите", които играха финал в Шампионската лига през миналата година, ще премерят сили с "Локомотив" в Пловдив. Двубоят е от турнира Лига Европа.

Реклама

Отборът на "Тотнъм" каца у нас в сряда в 20:00 часа с чартърен полет от летище Лондон Станстед. Цели 62-ма души са в делегацията на английския тим. Футболистите ще се качат на автобус директно от пистата и по този начин ще избегнат контакт с чакащи ги фенове. Всички задължително ще са с маски по време на престоя си в България.
От "Тотнъм" не са заявили тренировка на "Лаута" в деня преди мача. Моуриньо също няма да дава пресконференция в Пловдив. Брифингът му ще бъде само онлайн, преди "шпорите" да излетят от Лондон. Веднага след двубоя в парк "Лаута" високомерните англичани поемат обратно към Острова.

Всички разходи на отборите, които гостуват в евротурнирите този сезон, се поемат от УЕФА, тъй като регламентът е да се провежда само по една среща заради коронавируса. При кацането в България на отбора на "Тотнъм" ще бъде направен бърз тест.

Жозе Моуриньо сам си избра къде да спи в Пловдив. Той и неговият "Тотнъм" отсядат в хотел "Империал", собственост на бившия кмет на града пот тепетата Иван Тотев. Специалния е поискал да им отцепят цели два етажа. Всеки играч ще спи в самостоятелна стая, а за Моуриньо ще бъде президентският апартамент. Хората от щаба на "шпорите" ще се хранят самостоятелно, отделно от външни гости. Хотелът ще бъде плътно охраняван от полиция. Нещо повече, за датите 16 и 17 септември хотелът не приема никакви други резервации.

"Тотнъм" няма намерение да се среща с българския фенклуб на тима, който бе подготвил изненада за футболистите и треньорския щаб. В същото време на "Лаута" се готвят за празник. Привържениците на "черно-белите" ще се съберат в парка, където ще подкрепят своите, гледайки двубоя на огромна видеостена. Трибуните на стадион "Локомотив" остават празни заради пандемията.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама