Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9024107 www.bgdnes.bg

Шестак с шест пръста във "Фермата"

Дъщерята на друг участник в шоуто има подобна съдба

С шест пръсти на лявата ръка се ражда Митко Манолев от "Фермата". Един от най-колоритните участници в шоуто е познат навред като Шестака заради шестопръстата си лява ръка, наследство от прадядо му.
"Чакам внук или правнук с шест пръста. Прадядо ми е умрял на 100 години, един месец след като съм се родил", обяви Шестака пред останалите участници във фермата.
Митко е потомък на бежанец от Егейска Македония и наследник на прочута в Мелник фамилия. Семейството му произвежда вино от оригиналния и рядък сорт Широкомелнишка лоза. Колоритен народняк и горд жител на града си, той държи на традициите и е умел в работата си.
"Ако не работя, се разболявам. Аз съм лопотарко и често говоря повече, отколкото трябва. Това се компенсира от факта, че съм кибритлия. Но изгарям бързо клечката и ми минава. Не обичам скатавките и българите, които, като живеят в чужбина, си мислят, че са всьо и вся, като са излезли от България", потвърждава късия си фитил Манолев, който е женен с три деца.
И на американците не цепи басма. "Казвам им - вашата държава е по-млада от нашата изба", няма спирка Шестака.
Голяма част от хората определя като "дупедавци и чуждопоклонници".
"Важно е да гледаме чужденците какво правят, защото той бил казал така и него го знаят по целия свят. Във Франция като са почнали да правят вино, ако не са ги били превзели римляни, още щяха да се катерят по борчетата да събират шишарки за отвари да се дрогират", подпуква и западноевропейците кибритлията.
Мечтата на Митко е за по-добра България. "Иска ми се на нас, хората от малкия бизнес, да ни се позволи да живнем, а не да бъхтим като изоглавени за нема нищо. Да се раждат повече деца и близките ми да са добре", допълва Шестака.
Категоричен е, че ще омагьосва с приказки здравеняците във "Фермата". "Те може да са яки, но не съм сигурен дали знаят толкова неща колкото мен", споделя Митко.
Един от първите сблъсъци на Манолев във "Фермата" се оказа с илюзиониста и общински съветник Йордан Белев. Оказва се, че семейството на габровеца има сходна съдба с тази на Шестаковата фамилия.
"Дъщеря ми се роди с 15 пръста вместо с 20 на крайниците. В 60% от случаите водят и до ментални проблеми. Единствено дясната ръчичка на дъщеря ми беше с пет пръста, но два от тях бяха слепени. След това бяха разделени от лекарите. За щастие както тя, така и Митко нямат ментални проблеми", разказа Йордан.


40-годишният мъж е известен илюзионист и общински съветник от Габрово. Определя себе си като фокусник егоцентрик, който се ласкае от вниманието на публиката.
През 2019 г. се сгодява за дългогодишната си приятелка. От първия си брак е дъщеря му, която е най-мощната движеща сила в живота му. Въпреки проблемите с пръстите по рождение момиченцето свири на цигулка и говори свободно три езика. Йордан я подкрепя безрезервно и й помага да се справя с трудностите.
Самият той е много упорит. Три пъти се явява на кастинг във "Фермата", докато го одобрят.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама