Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9028189 www.bgdnes.bg

Разбиват стереотипите с конкурс за пухкави жени

 Ще се боря със зъби и нокти за победата, казва първият XXL модел у нас

Корона за най-красивата пищна българка очаква първата си собственичка!
Нетипичния конкурс за красота "Мисис България" готви Мариана Маринова, позната още като шефката на силиконките. Надпреварата този път няма да е между изваяни жени, а между апетитни дами. Конкурсът разбива стереотипи, а появата в подобна надпревара ще даде самочувствие на по-едрите българки да се чувстват добре в кожата си.
"Подобен тип конкурси има по света и в главата ми е като идея от много време. Тъй като пандемията провали мои проекти в чужбина, реших, че сега е моментът да направя конкурса у нас. Харесва ми, че за момента коментарите за него са положителни и се гледа с добро око на идеята. Искам да покажа жени, които се чувстват красиви такива, каквито са, без наложените ни представи за красота. Красотата не е рамка, не трябва на всяка цена да се променяме и гоним наложени идеали, за да се харесаме. В чужбина дебелата жена не се крие, дори напратив - показва формите си" - споделя пред "България Днес" Маринова.


За конкурса има голям интерес и вече 27 жени са подали документи за участие. Според Мариана кандидатстват много артистични дами, на които външният вид е пречил досега да се изявят. Надпреварата ще се проведе под формата на онлайн риалите шоу. Около 10 дами с пищни форми ще живеят заедно десет дена, като ще имат различни задачи и предизвикателства. Гласуване онлайн ще дава точки на момичетата, а в средата на ноември ще има и истински конкурс, който ще определи победителката.


За първото място ще се бори и първият български XXL модел Веси Маринова. Пищната мацка от Ботевград е първата девойка в родината, последвала световната мода на едрите модели и дръзнала да покаже красотата на закръглените форми. Веси показва тялото си, напук на стотиците моделки, завладели светските среди и налагащи тенденциите за перфектна фигура.
"Участвам с нагласата да покажем, че и ние - нестандартните, можем да сме красиви. Не се притеснявам грам и съм готова за победа. Ще се боря със зъби и нокти за нея. Чаках дълго подобен конкурс, защото в България имаме нужда от него" - споделя Веси пред вестника.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама