Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9036166 www.bgdnes.bg

Божинов вбесява "Левски"

Нападателят Валери Божинов подписа с "Левски", но изгледа победата с 3:0 над ЦСКА 1948 от трибуните в събота вечерта. Причината е, че макар от седмици да тренира в отбора, някогашното дете чудо така и не може да влезе във форма. Ситуацията вече лази по нервите на треньора Георги Тодоров, който разчиташе, че футболистът ще може да влезе в игра и да помага на тима още щом подпише. Но това за момента няма как да се случи, издават близки до отбора.
Самият наставник през зъби обясни след успеха: "От Валери Божинов зависи кога ще се завърне. Станислав Иванов имаше нужда от почивка, както и Илия Юруков. Те играха за младежкия национален отбор. Имаше чисто психологически спад при тях. Ние не сме в позиция да подценяваме когото и да е било. Аз съм реалист. Надявам се да няма лъкатушене със силни и слаби игри."
На стадион "Георги Аспарухов" историческата първа среща между тези два съперника мина почти изцяло под диктовката на "сините", които за 70 минути тотално надиграха новаците в елита. Отново герой за 26-кратните шампиони бе Борислав Цонев, който отбеляза два гола след почивката. "Синята" десетка за два мача вкара три пъти, два пъти донесе победата и два пъти бе избран за най-добър на терена. Насиру Мохамед пък вкара първото попадение в мача.
Домакините изиграха най-добрата си среща от много дълго време и зарадваха изстрадалите си през последните месеци фенове, които се забавляваха и изпратиха тима със заслужени аплодисменти. Успехът бе трети поред за "Левски", който вече има 10 точки и поне временно се изкачи до четвъртото място в Първа лига.
"Искам да виждам "Левски" агресивен не само на "Герена", а и навън. Тази победа ще даде спокойствие на футболистите и ще помогне за развитието им. На "Герена" трябва да играем офанзивно, но и не само тук. Отборът на ЦСКА 1948 има много опитни футболисти и е закономерно да стигне до голови положения. Продължаваме напред. Трябва време футболистите да се обиграят. Всеки се бори за мястото си. Трябва им конкуренция. Само преди няколко дни нямаше такава", не крие желанието си Георги Тодоров.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама