Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9036334 www.bgdnes.bg

Пулев и Джошуа се разбраха за парите

Кубрат Пулев (28 победи, 14 с нокаут и 1 загуба) и Антъни Джошуа (23 успеха, 21 с нокаут и 1 поражение) са постигнали споразумение за ревизирани условия на мача за световните титли по бокс в тежка категория. 6-месечната сага е на път да приключи, съобщи ексклузивно за "България Днес" мениджърът на българина Ивайло Гоцев.
"Намираме се във финалния стадий. Имаме готов контракт, който се разглежда в момента. Той е изготвен от адвокатите на двете страни. Договорът е в ръцете на Джошуа - добави Гоцев. - Ако няма подводни камъни в него, ще закрием годината с дългоочаквания мач."
При успешен край на преговорите битката ще се проведе на 12 декември в лондонската зала "О2 Арена". Основният проблем при пазарлъка беше пропорционалното намаляване на хонорарите. Първоначално Джошуа не е искал да намали своята сума, след като това е сторил Пулев.
За всеки свой мач Джошуа печели минимум по 30 млн. долара. Подобна сума няма как да бъде осигурена, защото срещата ще се играе или без публика, или с минимален брой зрители според разпоредбите на британското правителство.
"Мачът е сигурен на 97%. Аз съм във форма. Тренираме и трябва да мачкаме", каза Кобрата по Нова телевизия.
Очаква се новият контракт за срещата да бъде подписан през тази седмица.
Джошуа и Пулев трябваше да се бият през ноември 2017 година. Тогава броени дни преди мача Кобрата скъса гръден мускул. Българинът и британецът имаха нова дата на 20 юни 2020 г., но в разгара на пандемията всички спортни събития бяха отменени.

Пепелянката излиза за галата в Пловдив

Йосиф Панов-Пепелянката ще се бие на галавечерта в Пловдив на 3 октомври. Битките ще се проведат на открито в Античния театър.
Плевенчанинът (17 победи, 9 с нокаут и 3 загуби) излиза в 8-рундов двубой срещу французина Муса Гари (10 победи, 1 с нокаут, 2 загуби и 2 равни). Първоначално промоутърът на шоуто Ивайло Гоцев планираше в основния мач да се боксира Тервел Пулев.
"Обстановката с коронавируса е сложна. Искахме да направим мач срещу Дамир Бельо, но вероятно той ще остане за по-късно тази година - обясни Гоцев.- Имаме планове Тервел Пулев да се бие две седмици по-късно на галавечер във Велико Търново. Тя ще бъде на открито и ще се състои на хълма Царевец." 


На ринга в Пловдив ще излезе Борислав Велев-Рой (7 успеха, 7 с нокаут). Очаква се той да се бие с непобеден украинец. Атрактивната Джоана Нуамеруе (2 победи, 1 с нокаут) ще боксира с Тереза Дворакова (Чех). Срещата е реванш между двете. Първият двубой беше по правилата на кикбокса и беше спечелен от чехкинята.
20-годишният талант в тежка категория Пенчо Цветков (3 успеха, 2 с нокаут) излиза срещу Мирослав Николов. Международното участие ще бъде подплатено със звездите Богдан Дину (Рум) и Мартин Мъри (Анг).

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама