Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9039501 www.bgdnes.bg

Евгений Бакърджиев вдига хотел на морето

Процедура по изграждане на морски хотел е стартирал бившият вицепремиер в правителството на Иван Костов Евгений Бакърджиев, показа проверка на "България Днес". Шикозната постройка ще се намира на първа линия зад Северния плаж на Приморско. Така шансът гледката от балконите на гостите да бъде закрит от друга бетонна постройки е нулев.
Инвестицията си някогашният политик прави чрез фирмата си "Евани Билд". Според строителните книжа бъдещата сграда на известния като Бъки Бомбата политик трябва да е на пет нива, а към нея върви и собствен басейн.
На какъв етап е самото строителство за момента остава неясно заради неуспешните опити да се свържем с Бакърджиев.
Справка в имотния регистър показва, че сред далите разрешение да бъде застроен парцелът на ул. "Перла" в курортното градче е фирма "Хемус хотелс". Дружеството е един от собствениците на парцела, където ще се строи бъдещият хотел на Бакърджиев.
"Хемус хотелс" притежава едноименния столичен хотел, прочут в първите години на прехода като едно от седалищата на силовите групировки. Впоследствие е приватизирано от правителството на Иван Костов чрез работническо-мениджърско дружество (РМД). След сделката голяма част от акциите се прехвърлят на името на кипърска фирма с неясни собственици. Още тогава медийни публикации свързват собствеността на столичния хотел с Евгений Бакърджиев. Самият той многократно е отричал да има нещо общо.
Сред една от причините Бакърджиев да се свързва със софийския хотел е и фактът, че сестра му Емилия е в управата на фирмата собственик - "Хемус хотелс". Впоследствие Бакърджиева напуска управата. Към днешна дата сред управляващите хотел "Хемус" е синът на политика. Наред с хотела Евгений-младши върти и солиден бизнес, свързан със строителство и метали.
Наред с бъдещия хотел Евгений Бакърджиев чрез фирмата си "Евани Билд" притежава и множество апартаменти, търговски помещения и заведения в топцентъра на София.
Бившият политик е собственик и на още няколко дружества с активи и печалби за стотици хиляди левове, показват документите в Търговския регистър.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама